Zes tips om energie te besparen op je smartphone

Een lege accu, nét nu je jouw smartphone wilt gebruiken. Je herkent het zeker. Of je nu van plan bent om in Afrika op safari te gaan of een weekje gaat kamperen in Frankrijk. Eén ding is zeker: een stopcontact of de tijd om op te laden is niet altijd aanwezig. Toch wil je bereikbaar blijven. We geven je zes tips om jouw telefoonbatterij zolang mogelijk mee te laten gaan.

Tip 1: Download een app die het energieverbruik analyseert

Er zijn diverse apps beschikbaar die inzicht geven in het batterijverbruik van jouw telefoon. Deze apps maken inzichtelijk welke toepassingen en applicaties veel energie gebruiken. Verwijder ze indien je ze niet nodig hebt.

Tip 2: Zet automatische synchronisatie uit

Steeds meer apps gebruiken automatische synchronisatie. E-mailtjes en agenda-afspraken komen hierdoor bijvoorbeeld automatisch binnen. Heel handig als je aan het werk bent, maar op vakantie kunnen deze zaken wel even wachten. Het vraagt veel van de batterij. Pas daarom de instellingen aan van de applicaties die je op vakantie niet nodig hebt.

Tip 3: Schakel het automatisch aanpassen van je beeldscherm in

Een van de grootste energieverbruikers is het beeldscherm, met name de helderheid ervan. Je kunt de helderheid handmatig aanpassen of zo instellen dat deze automatisch wordt aangepast aan het omgevingslicht. Zo staat het display nooit te helder en bespaart daarmee veel energie.

Tip 4: Schakel wifi-, bluetooth-, gps- en dataverbindingen uit bij geen gebruik

Je mobiele telefoon staat vrijwel constant in verbinding met andere apparaten, netwerken, etc. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wifi, bluetooth en gps. Schakel alleen verbindingen in die daadwerkelijk gebruikt worden.

Tip 5: Koop een powerbank

In sommige situaties red je het gewoon niet met een acculading. Een meerdaags festival of een paar dagen op zee. Hoe zuinig je ook omgaat met je batterij, hij gaat niet eindeloos mee. Een redmiddel kan dan een powerbank zijn. Met deze externe accu laad je onderweg je telefoon eenvoudig weer op. Sommige powerbanks hebben zelfs de capaciteit om meerdere keren je telefoon op te laden.

Tip 6: Zet je telefoon uit

Je bent op vakantie. Misschien kan je telefoon dan best een keer uit. Op die manier kun jij je eigen batterij weer eens goed opladen. Na de vakantie kun je er weer met de volle 100 procent energie tegenaan!

Yes. Eindelijk. Nooit meer een lege accu.

Jij verdient een zorgeloze vakantie. Ga goed voorbereid op pad met onze vakantietips en sluit eventueel de juiste buitenlandbundel af. Wil je meer weten over mobiel gebruik in het buitenland? Neem contact op met een Business Partner bij jou in de buurt, of stuur ons een WhatsApp-bericht via 06 – 83 44 44 44. Ook op vakantie staat Yes Telecom voor je klaar!