Vijf belangrijke applicaties voor op reis

Of het nou om een belangrijke zakenreis gaat of een vakantie met de familie, de thuissituatie verlaten kan wat spanning meebrengen. De vreemde taal en onbekende munteenheid kunnen voor ongemakkelijke situaties zorgen. Het is daarom handig om goed voorbereid op reis te gaan. Er zijn veel apps op de markt die jou daar bij kunnen helpen. Wij hebben er vijf voor je op een rijtje gezet. Hierdoor zal alles net even wat soepeler verlopen op de plaats van bestemming.

Een app waardoor jij heerlijke restaurantjes vindt: Tripadvisor

In Nederland hebben we allemaal onze favoriete restaurants en barretjes. In het buitenland is dit meestal niet het geval. De app Tripadvisor biedt hierin een oplossing. De app vertelt jou precies welke restaurants, hotels en bezienswaardigheden in de buurt te vinden zijn. Ook is het mogelijk om recensies van eerdere bezoekers te lezen. Hierdoor schuif je nooit meer bij het verkeerde restaurant aan tafel.

Een app die je vertelt wat je ziet: CamFind

Onderweg in het buitenland bezoek je vaak nog even de toeristische trekpleisters. Die ene kerk, dat ene gebouw, dat mooie plein. Tja, wat was de naam ook al weer? CamFind geeft je antwoord. Maak een foto via de app en al snel krijg het het antwoord. Zo sta je nooit meer met je mond vol tanden als je er bij terugkomst over vertelt. 

Een app die inzicht geeft in hoeveel je betaalt: XE Currency

Soms als je in het buitenland bent voel je je je opeens miljonair. Een andere munteenheid in het buitenland kan ons flink verwarren. Wat betaal je nou precies voor de taxi of de boodschappen? Met de applicatie XE Currency kom je hier snel achter. De app rekent het bedrag om in euro’s zodat jij altijd precies weet wat je betaalt.

Een app voor medisch advies: Vakantiedokter

Het kan altijd voorkomen, ziek worden op reis. De kans is misschien zelfs wel wat groter omdat ons lichaam moet wennen aan de andere temperatuur en het vreemde eten. Het is daarom belangrijk om de app van Zilveren Kruis, Vakantiedokter, te downloaden. Deze app is ook te gebruiken voor niet-leden van Zilveren Kruis. De app geeft informatie over de gezondheidsrisico’s en aanbevolen vaccinaties per land Maar het grootste voordeel van deze app is dat je altijd direct contact kunt opnemen met iemand van Zilveren Kruis. Fijn om te weten dat er altijd iemand binnen handbereik is, mocht dat nodig zijn.

Een app die een jetlag verslaat: Jetlag Genie App

Wel eens naar een verre locatie geweest? Waar het tijdsverschil met Nederland groot is? Dan heb je vast te maken gekregen met een jetlag. Door een jetlag heb je minder energie, wat optimaal genieten van de reis in de weg staat. De applicatie Jetlag Genie App pakt samen met jou de jetlag aan. De app geeft je tips zoals wanneer het de beste tijd is om op te staan en te gaan slapen. Door het advies op te volgen ben je zo over de jetlag heen.

Yes. Eindelijk. Service ook in het buitenland

We helpen je ook graag in het buitenland op weg. Zo kun je voordat je op reis gaat beter een buitenlandbundel activeren, zodat je ook in het buitenland gewoon aan de slag kunt gaan. Heb je vragen over het gebruik van bundels of andere zaken? Dan kun je ons natuurlijk direct benaderen via de app op 06 83 44 44 44. Ook in buitenland. Sla dit nummer op in je telefoon, dan zijn wij met een paar drukken op de knop bereikbaar voor je.