Unified Communications: Altijd en overal communiceren

Altijd en overal communiceren met Unified Communications (UC) oplossingen

In de privésfeer ben je gewend om continu appjes of chatberichten te ontvangen. Deze snelle manier van communiceren wordt ook steeds vaker gevraagd in het bedrijfsleven. Niet alleen jij, maar ook je collega’s en klanten zijn hier namelijk aan gewend geraakt.

Samenwerken nog eenvoudiger

Door het gebruik van mobiele apps en innovatieve communicatieoplossingen is het mogelijk om overal te communiceren. Deze zogenaamde Unified Communications (UC) -oplossingen bieden één universeel antwoord voor telefonie, chat, e-mail en het delen van documenten. En dat allemaal via één overzichtelijke interface op je telefoon, laptop of desktop. Samenwerken met je collega’s was nog nooit eerder zo eenvoudig.

Beter bereikbaar

Met UC-oplossingen ben je productiever en ervaren klanten een betere ervaring. Het inkomende en uitgaande telefoonverkeer voor zowel je vaste als mobiele telefonie is eenvoudig in te regelen via je de app op je smartphone of de online beheeromgeving op je PC of laptop. Een ander voordeel van UC–oplossingen is de presence-functionaliteit. Hiermee is de beschikbaarheidsstatus van jou of je collega’s altijd bekend. Gemiste oproepen en het onnodig inspreken van voicemailberichten zijn hiermee verleden tijd; je ziet direct of iemand bereikbaar is of niet.

Klaar voor de toekomst

Naast de productiviteitsvoordelen en hogere klanttevredenheid doe je er verstandig aan om te investeren in moderne communicatieoplossingen. Iedereen wil dezelfde ervaring beleven zoals ze die in de privésfeer gewend zijn. Zeker door de opkomst van millennials (geboren tussen 1981 en 2000) op de arbeidsmarkt. Deze digital natives zijn niet anders gewend dan dat communicatie en informatie voorhanden zijn. Met de juiste mobiele communicatieoplossingen voorzie je in die behoeften.

Yes. Eindelijk overal werken.

Doordat smartphones zakelijk hun plaats hebben gevonden, is de keuze voor een UC-oplossing meer dan logisch. Voorheen waren het dure en ingewikkelde oplossingen die je alleen terugzag bij grote enterprise-organisaties. Tegenwoordig zijn deze slimme oplossingen voor ieder type organisatie beschikbaar. Het inzetten van een succesvolle UC-oplossing is maatwerk; zorg ervoor dat je niet te veel betaalt en laat je goed adviseren. Onze Business Partners adviseren je graag over de mogelijkheden.