Thuis aan de slag. Waar moet je op letten?

Thuis aan de slag. Waar moet je op letten?

Tegenwoordig werken er steeds meer mensen thuis. Misschien jijzelf en je collega’s ook wel. Er is dit jaar zelfs een nieuwe wetgeving ingesteld ‒ de Wet flexibel werken ‒ om thuiswerken te stimuleren. Natuurlijk is thuiswerken niet in alle gevallen mogelijk. Toch biedt het vaak uitkomst voor zowel ondernemer als professional. Wil je thuis effectief aan de slag? We hebben een aantal tips voor je opgesomd.

Houd je aan je routine

Als je ’s ochtends naar je werk gaat heb je een duidelijke scheiding tussen werk en privé. Als je thuiswerkt moet je erop letten dat je je houdt aan je dagelijkse werkroutine. Klap dus niet meteen de laptop open om gelijk aan de slag te gaan. Voor je het weet zit je om 11 uur nog steeds in je pyjama te werken. Ook aan het einde van de dag is het aan te raden om afstand te nemen van je werk. Ga bijvoorbeeld boodschappen doen of sporten aan het begin van de avond.

Deel je werkzaamheden in

Het voordeel van thuiswerken is dat je minder afleiding ondervindt van je collega’s. Houd je focus door ook thuis de afleiding uit de weg te gaan. Maak een overzichtelijke to-dolijst die je indeelt in tijdblokken. Zodoende kun je snel je taken wegwerken en heb je niet het gevoel dat er een berg werk voor je ligt. Zet ook je mailbox uit als je echt ongestoord aan de slag wilt. Na afloop van een tijdblok kun je je mail weer bijwerken.

Vergeet jezelf niet

Op kantoor ben je gewend om met je collega’s te lunchen en even pauze te nemen. Neem thuis ook tijd voor je pauze en lunch. Even een rondje lopen in de buurt of een paar boodschappen halen zorgt voor de juiste afleiding. Zo kun je de rest van de dag weer fris aan de slag. Loop je even vast met je werk? Probeer een andere werkplek, in huis of op locatie.

De juiste middelen

Met de inzet van de juiste smartphone, laptop en zakelijk mobiel abonnement kun je lekker thuis aan de slag. Cloudoplossingen en -applicaties brengen bedrijfsdocumenten en andere zakelijke gegevens binnen handbereik. Innovatieve communicatieoplossingen, als vast-mobielintegratie, zorgen ervoor dat je gewoon op je vaste kantoornummer bereikbaar bent. Al het inkomend en uitgaand telefoonverkeer is eenvoudig in te regelen via een applicatie op je smartphone.

Wil je weten hoe je thuiswerken het beste inregelt voor jouw bedrijf? Neem contact op met een van onze 300 Business Partners voor een advies op maat. Dan kunnen jij en je collega’s ook thuis eindelijk productief aan de slag!