Overal mobiel internet gebruiken zonder te schrikken van de rekening

Zakelijke mobiele telefonie tijdens de vakantie

Inmiddels is de vakantieperiode al enige tijd aan de gang. Waarschijnlijk geniet je nu zelf van de zon in Spanje. Tijdens de vakantie is het belangrijk om verantwoordelijk om te gaan met de zakelijke mobiele telefoon en dataverbruik. Op vakantie wil je je over weinig zaken zorgen maken en bij terugkomst ook niet verrast worden door een extreem hoge telefoonrekening.

Mobile Device Management

Je ligt aan het zwembad te genieten van een cocktail en luistert muziek, checkt Facebook en wil tevens nog even een nieuwspagina bekijken. Een fijn idee; overal zakelijk mobiel internet, totdat de rekening binnenkomt na de vakantie met hoge kosten voor het gebruik van internet in het buitenland. Direct neem je contact op met de Klantenservice om uit te zoeken waar deze kosten vandaan komen. Vanwege de wet op de privacy kunnen zij alleen wat vertellen over tijdstip en datum van het verbruik, met wat bekende voorbeelden van grootverbruikers zoals YouTube, Spotify en Netflix. Misschien dan toch wel erg veel muziek geluisterd… via Spotify wat de gehele vakantie muziek online, via het mobiele internet, heeft afgespeeld?

 

“Nooit meer extreme kosten in het buitenland en het risico dat gegevens op straat komen”

In veel gevallen is de werkgever verantwoordelijk voor de betaling van jouw zakelijke telefoonrekening. En niemand zit te wachten op hoge kosten. Modules zorgen ervoor dat datakosten verlaagd worden alleen heeft dit geen betrekking op veel verbruik dat vaak onbewust gebeurt. Om hier meer controle over te hebben, zijn er verschillende oplossingen. Dataroaming kan bijvoorbeeld geheel uitgeschakeld worden of er kan enkel Wi-Fi gebruikt worden in het buitenland. Maar zonder data kan je tussentijds niet je mail controleren, en vindt maar eens een Wi-Fi verbinding die constant genoeg is om mee te kunnen werken.

Bereikbaarheid en overal mobiel kunnen werken is wat iedereen wilt. Het kan natuurlijk ook gebeuren dat je zakelijke mobiele telefoon tijdens de vakantie kwijtraakt. Of erger nog, dat je op Las Ramblas in Barcelona erachter komt dat je hele tas is leeg geroofd zonder dat je het door had. Ontzettend vervelend dat je je telefoon kwijt bent, maar nog erger dat de gegevens van je bedrijf nu op straat liggen.

Gelukkig is er een oplossing waar je op eenvoudige wijze alle zakelijke mobiele telefoons kan beheren en beveiligen. Zo kan er voor een vakantie worden besloten om de mogelijkheid tot het bekijken van filmpjes en het luisteren van muziek volledig te blokkeren. Dit voorkomt op voorhand al hoge datakosten. En wat zou de werkgever ervan vinden om toestellen bij verlies of diefstal op afstand te kunnen vergrendelen of compleet te wissen.

Wil je meer weten over hoe je jouw zakelijke mobiele telefoon toch veilig mee kan nemen en kan gebruiken op vakantie? En hoe je ervoor zorgt dat je baas niet schrikt van jouw zakelijke telefonie rekening? Kijk nu wat Mobile Device Management voor jou kan betekenen.