Onderzoek GfK toont verdere omarming smartphones

De smartphone domineert de markt van mobiele telefoons vrijwel volledig. Eind vorig jaar waren ongeveer negen op de tien verkochte mobiele telefoons een smartphone. Zo blijkt uit recente cijfers van marktonderzoeksbureau GfK. Verwacht wordt dat er dit jaar nóg minder traditionele telefoons – zogeheten feature phones – over de toonbank gaan.

Inzet smartphones laagdrempeliger dan ooit

Een ander onderzoek – uitgevoerd door Cisco – toonde aan dat feature phones in 2020 nog goed zijn voor slechts 1 procent marktaandeel, tegenover 3 procent in 2015. Naast het feit dat steeds meer bedrijven de voordelen inzien van het breed inzetten van smartphones, is ook de dalende kostprijs van onderdelen, chips en schermen een belangrijke aanleiding voor de bredere omarming van smartphones. De vereiste rekenkracht van smartphones om mobiel te kunnen werken is tegenwoordig al te vinden in de mid-range of zelfs budgetmodellen. De aanschaf van een smartphone is laagdrempeliger dan ooit; een betere tijd om mobiel werken te omarmen is er niet.

Mobiel werken voor het hele bedrijf

Vroeger waren smartphones vooral voorbehouden aan buitendienstfuncties en management. Die tijd is voorbij. Professionals werken steeds vaker vanaf verschillende locaties, zijn onderweg naar afspraken of werken een dagje thuis. Met een smartphone ben je altijd bereikbaar voor klanten en collega’s. Met het juiste zakelijke mobiele abonnement en 4G-internet heb je overal toegang tot bijvoorbeeld e-mail en andere belangrijke zakelijke applicaties. Functies die de traditionele feature phone niet heeft.

Door de invoering van mobiel werken wordt enerzijds op vaste werkplekken bespaart; anderzijds toont onderzoek aan dat medewerkers productiever en tevredener zijn. Je kunt stellen dat investeren in mobiele technologie niet alleen zorgt voor besparingen, maar zelfs oplevert!

Yes Telecom

Bij Yes Telecom vinden we het belangrijk dat jij en je collega’s overal bereikbaar zijn. Daar hebben we onze oplossingen ook volledig voor ontwikkeld. Diensten en zakelijke mobiele abonnementen waarmee jij optimaal bereikbaar bent en volledige controle houdt over de kosten. Wil je weten hoe jij de zakelijke telefonie zo efficiënt mogelijk inregelt? Neem dan contact op met een van onze ruim 400 Business Partners.