Nederlanders vinden persoonlijk contact belangrijk

Ga even bij jezelf na. Wanneer had je op vakantie het gevoel alsof jij je tweede thuis verliet? Dit was vast en zeker een bestemming met een geweldige gastheer of gastvrouw. Of die leuke ober die je elke morgen groette. Wij Nederlanders vinden het fijn om persoonlijk contact te hebben. Niet alleen op vakantie, maar ook thuis en op het werk.

Nederland een van de minst “virtuele” landen

Onderzoek van GfK onder 27.000 mensen in 22 landen wijst uit dat Nederlanders meer waarde hechten aan persoonlijk contact dan mensen uit de rest van de wereld. Virtueel contact – bijvoorbeeld via telefoon, chat of video – wordt door iets meer dan 1 op de 10 Nederlanders even veel gewaardeerd als face-to-face-contact. Wereldwijd ligt dat gemiddelde een stuk hoger. Nederland is daarmee een van de minst virtueel ingestelde landen. Het wereldwijde gemiddelde dat virtueel contact even veel waardeert als face-to-face-contact ligt op 23 procent.

Toch biedt virtueel contact soms uitkomst

Toch verandert ook onze samenleving. Naar verwachting neemt de acceptatie van virtueel contact in de toekomst snel toe. De nieuwe generatie is opgegroeid met computers, internet en mobiele devices die technologisch blijven innoveren. Dit is ook duidelijk terug te zien op de werkvloer. Meetings worden vervangen door virtuele vergaderingen en Unified Communications-oplossingen maken samenwerken op afstand een stuk eenvoudiger. Uiteraard biedt dit voordelen voor het hele bedrijf. Medewerkers hoeven niet te reizen, daarmee worden tijd en het milieu bespaard, ze zijn productiever en vergaderingen zijn flexibeler in te plannen. Afwegingen die af en toe zwaarder wegen dan langskomen om een kop koffie te drinken.

Yes. Eindelijk. Persoonlijk contact.

Bij Yes Telecom vinden we persoonlijk contact net zo belangrijk als jij. Zo hebben wij een landelijk dealernetwerk, waardoor er altijd een dealer bij jou in de buurt zit. Een dealer die je kent en uit de omgeving komt. We geloven niet in keuzemenu’s en wachtmuziek; contact moet direct en laagdrempelig zijn. Zo is onze klantenservice ook via WhatsApp bereikbaar. Op zoek naar persoonlijk advies om je bereikbaarheid te verbeteren? Neem contact op met een Business Partner bij jou in de buurt, of stuur een app-bericht!