Nederlanders gaan niet zonder werk op vakantie

Nederlanders gaan niet zonder werk op vakantie

 

Al toe aan vakantie? Of net vakantie gehad en is het eigenlijk alweer tijd voor de volgende break? Allemaal kijken we uit naar de vakantie. Of we nu het land gaan verlaten voor een zonovergoten bestemming of dat we in ons eigen vertrouwde kikkerlandje blijven. Vakantie is dé tijd van het jaar om alleen maar aan jezelf en/of je gezin te denken. Maar doen Nederlanders dat wel? Zet jij je zakelijke smartphone uit tijdens de vakantie en ben jij daardoor geheel onbereikbaar voor collega’s? En wat gebeurt er met de zakelijke laptop? Blijft die thuis als jij naar het buitenland vertrekt?

Bereikbaar blijven is belangrijk

Heel veel Nederlanders lukt het niet om het werk naast zich neer te leggen wanneer zij vrij zijn. Meer dan de helft (56 procent) van de Nederlandse kantoormedewerkers neemt het werk namelijk mee op vakantie. Dit blijkt uit een onderzoek van Ricoh. Ook constateren de onderzoekers dat een nog groter gedeelte (70 procent) bereikbaar blijft voor collega’s. Natuurlijk wil je niet dat er problemen ontstaan door jouw afwezigheid. Dit zou betekenen dat je gelijk weer in de stress schiet na thuiskomst. Ruim een kwart (27 procent) van de deelnemers neemt zelfs zijn laptop mee op vakantie om dit te voorkomen. Hierdoor kunnen zij altijd en overal aan het werk en blijven ze op de hoogte van de thuissituatie. Mits er een internetverbinding is natuurlijk.

Werkdrift brengt risico met zich mee

Voor een werkgever is het een fijn idee dat zijn medewerkers zo betrokken zijn. Om ook tijdens de vakantie op de hoogte te blijven wordt vaak verbinding gemaakt met gratis wifi-netwerken. Deze worden aangeboden door hotels, restaurants en cafés. Overal zie je bordjes hangen met ‘free wifi’. Gratis wifi aanbieden werkt dan ook als een heuse trekpleister voor toeristen. De netwerken worden vaak door veel mensen tegelijk gebruikt, wat invloed heeft op de internetsnelheid. Daarnaast brengen de verbindingen ook een risico met zich mee. Zij vormen een makkelijk doelwit voor cybercriminaliteit, waardoor zakelijke gegevens zomaar op straat terecht kunnen komen.

Yes. Eindelijk. Bereikbaar op vakantie

Om medewerkers te garanderen van een snelle en veilige verbinding is het aan te raden om een buitenlandbundel voor hen te activeren. Deze bundels zijn verkrijgbaar in verschillende varianten en aan te passen aan elke behoefte. Het is mogelijk om een databundel af te sluiten indien alleen een internetverbinding noodzakelijk is. Maar ook bundels met belminuten zijn een uitkomst. Dit is namelijk een goedkopere oplossing en het zorgt voor inzicht in de verbruikerskosten. Wil jij persoonlijk advies over welke buitenlandbundel voor jouw medewerkers geschikt is? Neem contact op met een Business Partner bij jou in de buurt!