Hogere productiviteit door flexibel werken

Hogere productiviteit door flexibel werken

Als ondernemer wil je alles uit de dag halen. En het liefste zie je dat je medewerkers hetzelfde doen. Je zorgt voor de juiste omstandigheden en middelen, zodat zij optimaal presteren. Daarbij is het belangrijk dat zij zelfstandig kunnen werken en mede kunnen bepalen de manier waarop en waar zij hun werk doen. Dit resulteert in een hogere medewerkerstevredenheid; bijkomend voordeel is dat flexibel werken ook een hogere productiviteit oplevert.

Nederlandse bedrijfsleven omarmt flexibel werken

Van de bedrijven met tien of meer medewerkers biedt 74 procent enige vorm van flexibel werken aan. Zo blijkt uit cijfers van het CBS. Hiermee lijkt flexibel werken echt doorgebroken. Om die reden is het belangrijk te kiezen voor een up-to-date zakelijk mobiel abonnement. Door de jaren heen is het ook steeds laagdrempeliger geworden. Opmerkelijk is dat hoogopgeleide medewerkers doorgaans acht keer zoveel flexibel werken. Een derde van de hoogopgeleide mannen is een zogeheten telewerker, tegenover een kwart van de hoogopgeleide vrouwen.

Een duidelijke win-winsituatie voor medewerker én bedrijf

De mogelijkheid om flexibel je werk in te delen heeft voor iedereen voordelen. Medewerkers kunnen hun werk-privébalans beter indelen. Ook geven zij aan zich voor bepaalde werkzaamheden thuis beter te kunnen focussen. De thuisomgeving is ook de meest genoemde plaats waar de beste werkideeën ontstaan. Door 4G mobiel internet of oplossingen als vast-mobielintegratie profiteren medewerkers van een hogere productiviteit. Daarbij zal een tevreden medewerker eerder een stap extra zetten en minder snel zijn uitdaging elders zoeken.

Goede bereikbaarheid essentieel onderdeel

Nu is flexibel werken niet binnen één dag ingeregeld. Ook lenen lang niet alle beroepen zich ervoor om werkzaamheden op wisselende locaties uit te voeren. Tegelijkertijd is het belangrijk dat de juiste communicatiemiddelen ter beschikking staan. De bereikbaarheid moet namelijk net zo goed ingeregeld zijn als op kantoor het geval is. En toegang tot e-mail en specifieke bedrijfsapplicaties op de smartphone is een must om volledig operationeel te zijn. Alleen op die manier zorgt flexibel werken daadwerkelijk voor een hogere productiviteit.

De oplossingen van Yes Telecom zijn erop gericht om jouw bereikbaarheid en mobiele productiviteit te optimaliseren. Wij leveren maatwerk waarmee je tijd én geld bespaart, zodat jij weer de vrijheid hebt om te ondernemen. Wil je meer weten over onze oplossingen? Neem contact op met een van onze Business Partners. Met meer dan 400 verkooppunten in Nederland is er altijd wel een bij jou in de buurt.