Futuristische innovaties van toen zijn nu beschikbaar

Futuristische innovaties van toen zijn nu beschikbaar

 

Wie kan het zich nog herinneren? Films waarin de acteur tegen zijn auto praat. Of deuren die openen met een irisscan. Toen leek het iets heel futuristisch. Maar tegenwoordig worden dit soort technologieën steeds vaker ingezet. En het lijkt niet op te houden. We hebben tegenwoordig zelfs wifi in het vliegtuig. De innovaties gaan door, ook op het gebied van mobiele telefonie.

Vingerafdrukherkenning start van biometrische toegang

Drie jaar geleden introduceerde Apple de eerste smartphone met vingerafdrukherkenning. Deze technologie is op steeds meer smartphones aanwezig. De angst voor meekijkende omstanders tijdens het invoeren van je toegangscode is verleden tijd. De toegang tot je smartphone is nu afgeschermd en je bestanden zijn veilig. Een nieuw niveau van security werd bereikt, maar daar is het niet bij gebleven.

Irisscan voor nog betere beveiliging

Vorig jaar introduceerde Microsoft de eerste smartphone met irisscanner, de Lumia 950. De patronen van irissen zijn zeer complex. Hierdoor is het onmogelijk om deze te dupliceren. Eerder werden biometrische kenmerken enkel gebruikt om een toestel te ontgrendelen. Nu kan ook ingesteld worden dat uitsluitend met de scan van jouw iris toegang wordt gekregen tot bepaalde mappen op de smartphone. Ook Samsung heeft onlangs een nieuw toestel gelanceerd met een irisscanner, de Samsung Galaxy Note 7.

Betere beveiliging voor zakelijk gebruik

Het belang van veilige toegang tot smartphones en tablets is in de zakelijke markt steeds belangrijker. Met je smartphone heb je namelijk toegang tot allerlei zakelijke gegevens en applicaties. Het inloggen middels een ontgrendelpatroon, vingerafdruk of irisscan draagt bij aan een betere beveiliging van de zakelijke data.

Beheer de smartphones

Als je verzekerd wilt zijn van een veilig gebruik van smartphones en tablets kun je ervoor kiezen om eerdergenoemde inlogmethodes te verplichten. Als ondernemer of IT-manager kun je dit verlangen van je collega’s en hopen dat ze dit instellen. Door gebruik te maken van een Mobile Device Management-oplossing (MDM) kun je ze echter hiertoe verplichten. Via MDM kun je namelijk policy’s en regels, zoals het verplicht instellen van een inlogmethode, pushen naar de mobiele apparaten.

Yes. Eindelijk. Eenvoudige security-oplossing.

Het verplicht instellen van een inlogmethode is slechts één van de voordelen van MDM. MDM zorgt voor een veilig gebruik van zakelijke smartphones en tablets. Wilt u weten welke voordelen Yes Device Management nog meer te bieden heeft? Neem dan contact op met één van onze 400 Business Partners. Zij leggen het u graag uit.

Zo werkt Mobile Device Management

Zonder Mobile Device Management

Bij verlies of diefstal van devices ligt uw gevoelige bedrijfsinformatie op straat, en moet u dit volgens de Nederlandse wetgeving direct melden.

Met Mobile Device Management

Voldoet uw onderneming aan de meldplicht datalekken én kunt u bij verlies of diefstal devices op afstand vergrendelen of wissen.

Speel video af

Bekijk hier onze animatievideo over Mobile Device Management.

Geïnteresseerd in Mobile Device Management?

Laat uw gegevens achter en we nemen direct contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct aanvragen

Al klant van Yes? Vraag direct Mobile Device Management aan.