EMM slaat een brug tussen veiligheid en gebruikersgemak

EMM slaat een brug tussen veiligheid en gebruikersgemak

 

Veiligheid en gebruikersgemak lijken elkaar vooral in de weg te staan als het aankomt op mobiel werken. Als we menig IT-beheerder mogen geloven, althans. Wil je overal kunnen werken met toegang tot apps en bestanden, zonder in te leveren op veiligheid? Enterprise Mobility Management (EMM) slaat die brug voor je.

Mobiliteit meer regel dan uitzondering

Als ondernemer ben je veel onderweg; je werkt regelmatig vanuit huis of op diverse locaties door het land. Je herkent het ongetwijfeld. Gelukkig beperkt dat niet meer onze bereikbaarheid; met een zakelijk 4G-abonnement en de juiste devices kunnen we altijd en overal online zijn en werken. Je bent flexibel om jouw dag zó in te delen als jij wilt. Is dat niet een van de redenen om te ondernemen? En die vrijheid gun je ook je medewerkers. Dat maakt hen niet alleen meer tevreden over hun werk, zij zullen ook productiever zijn.

Voor de veiligheid van bedrijfsgegevens levert mobiel werken wel een aantal uitdagingen op. Je wilt dat onderweg de juiste bestanden en applicaties beschikbaar zijn om te kunnen werken. Als gevolg belanden deze op steeds meer verschillende apparaten, soms misschien zelfs privédevices van de medewerkers. Hoe weet je waar al deze informatie staat en hoe waarborg je de veiligheid hiervan, zodat het niet in verkeerde handen komt?

Van MDM naar EMM

Misschien heb je er wel eens van gehoord ‒ Mobile Device Management (MDM). Hiermee kun je vooral je mobiele devices op afstand beheren, zoals ze vergrendelen of wissen in geval van diefstal of verlies. Een EMM-oplossing gaat een stap verder en biedt meer.

Met EMM is het namelijk ook mogelijk om applicaties te beheren. Bovendien kunnen tal van policy’s ingesteld worden om gegevens te beveiligen en ongewenste bewerkingen te voorkomen. Van sommige informatie wil je niet dat iedere medewerker toegang hiertoe heeft. Op gebruikersniveau is in te stellen wie toegang heeft tot welke informatie en applicaties.

Ten slotte is het mogelijk om voor je bedrijf een eigen app store beschikbaar te stellen. Hierin staan alleen apps waarvan jij weet dat ze veilig zijn. Ook worden deze zakelijke apps afgescheiden van de privé-apps die op een mobiel device geïnstalleerd staan. Zo komt de veiligheid niet in het geding en kunnen gebruikers met alle vrijheid hun smartphone gebruiken. EMM waarborgt zowel het gebruiksgemak als de veiligheid.

Yes. Eindelijk. Veiligheid en gebruikersgemak in één.

Wil jij ook dat jij en je medewerkers alle vrijheid hebben om te werken zoals jullie willen? En tegelijkertijd al je zakelijke apps en data veilig houden? Yes Device Management is de EMM-oplossing van Yes Telecom. Neem voor meer informatie en advies contact op met een van onze 300 Business Partners.

Zo werkt Mobile Device Management

Zonder Mobile Device Management

Bij verlies of diefstal van devices ligt uw gevoelige bedrijfsinformatie op straat, en moet u dit volgens de Nederlandse wetgeving direct melden.

Met Mobile Device Management

Voldoet uw onderneming aan de meldplicht datalekken én kunt u bij verlies of diefstal devices op afstand vergrendelen of wissen.

Speel video af

Bekijk hier onze animatievideo over Mobile Device Management.

Geïnteresseerd in Mobile Device Management?

Laat uw gegevens achter en we nemen direct contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct aanvragen

Al klant van Yes? Vraag direct Mobile Device Management aan.