Eindelijk veilig mobiel werken met Enterprise Mobility Management

Eindelijk veilig mobiel werken met Enterprise Mobility Management

Met de grote hoeveelheid mobiele telefoons die we gebruiken, ligt het gevaar van verlies en diefstal op de loer. Ook het privégebruik van zakelijke telefoons en omgekeerd brengt de nodige veiligheidsrisico’s met zich mee. Je moet er natuurlijk niet aan denken dat financiële gegevens, vertrouwelijke documenten of klantinformatie in verkeerde handen komen of verloren raken. Enterprise Mobility Management (EMM) biedt uitkomst, maar wordt nog te weinig ingezet.

EMM gaat verder

EMM omvat het beheren van mobiele devices zoals tablets, smartphones, laptops en meer. EMM gaat verder dan alleen het beheren van toestellen (Mobile Device Management, MDM). Het is namelijk ook mogelijk om mobiele content en applicaties te beheren. De veiligheid hiervan kan gewaarborgd blijven, ook als je vanuit huis werkt. Daarnaast is het mogelijk om beveiligingseisen op te leggen, zoals een verplicht wachtwoord.

Beheeroplossingen nog weinig ingezet

Computer Profile heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van MDM onder bedrijven. Gemiddeld heeft 10 procent van de onderzochte bedrijven begin 2016 een MDM-oplossing draaien. Er is nog geen duidelijke verbetering te zien; een jaar eerder was dit percentage vergelijkbaar.

Er zijn dus nog verrassend veel bedrijven die hun devices en de data die erop staan niet op een veilige manier beheren. Binnen nagenoeg elk bedrijf gebruiken professionals smartphones en zakelijke applicaties. Het risico op verlies, diefstal en onjuist gebruik van mobiele devices is altijd aanwezig en verhoogt de kans op dataverlies. Zeker met de in januari ingevoerde Wet Meldplicht Datalekken verdient veiligheid alle aandacht.

De cloud maakt mobiel beheer eenvoudig

Er wordt vaak gedacht dat mobiele beheeroplossingen complex en duur zijn, en daarom alleen voor grootzakelijke multinationals van toepassing en betaalbaar zijn. Het tegendeel is het geval. Veel EMM-oplossingen worden via de cloud beschikbaar gesteld; dit scheelt enorm in tijd en kosten van het installeren. Ook naar het onderhoud heb je geen omkijken meer. Alleen een webbrowser en internetverbinding zijn nodig om in te loggen en de toestellen te beheren.

Yes. Eindelijk. Veilig mobiel gebruik.

Ben je benieuwd hoe je jouw mobiele devices het beste veilig kunt beheren? Wil je ook je zakelijke apps en data veilig kunnen stellen op afstand? Met Yes Device Management bieden wij ondernemers de mogelijkheid om de mobiele devices, applicaties en content in het bedrijf gemakkelijk te beheren. Eenvoudig en laagdrempelig via een online beheerportal. Neem contact op met een van onze Business Partners voor advies op maat.