Eindelijk mobiel werken? Houd hier rekening mee! 

Mobiel werken zorgt er vaak voor dat je flexibeler en productiever kunt werken. Ook verhoogt het de tevredenheid van medewerkers. Maar waarmee moet je nu rekening houden? We geven je vijf tips waarmee je de overstap zo soepel mogelijk maakt.

Beschrijf de processen en werkzaamheden

Het is lang niet altijd mogelijk om werkzaamheden of processen te digitaliseren of op afstand uit te voeren. Daarom is het aan te raden om vooraf te definiëren welke werkzaamheden geschikt zijn voor tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Betrek de medewerkers hierbij en vraag hun input. Dit komt de invoering van mobiel werken alleen maar ten goede; een betrokken medewerker staat namelijk meer open voor verandering.

Informeer en train medewerkers

Naast het betrekken van medewerkers is het aan te raden hen te trainen en te voorzien van de aanvullende informatie en richtlijnen omtrent mobiel werken. Stel gebruiksregels in, zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Denk daarbij niet alleen aan de do’s and don’ts, maar vertel ook waaróm hiervoor gekozen is. Informeer medewerkers over het veilig gebruiken van de smartphone, tablet of laptop. Onwetendheid en onveilig gebruik door medewerkers vormen een van de grootste beveiligingsrisico’s voor organisaties.

Kies bijpassende hardware

De keuze voor de juiste hardware is een essentieel onderdeel van de overstap naar mobiel werken. Nadat de processen en wensen van de medewerkers in kaart zijn gebracht kan er een voorselectie gemaakt worden. Door de verschillende hardware vooraf intensief te testen, kun je uiteindelijk de beste oplossing kiezen. Houd bij de keuze voor hardware ook rekening met de beschikbaarheid van zakelijke applicaties en communicatietools die gebruikt gaan worden.

Investeer in het juiste netwerk

Met de keuze voor de juiste hardware alleen ben je er niet. Een veilige, betrouwbare en up-to-date infrastructuur vormt de basis van mobiel werken. Bij mobiel werken verhuizen veel applicaties en processen naar de cloud. Hierdoor is het mogelijk om de bedrijfsdocumenten en -applicaties thuis, onderweg en bij de klant te gebruiken. Een betrouwbaar mobiel netwerk is hiervoor essentieel. De voordelen van een 4G-netwerk bewijzen dat bedrijven anno 2016 niet zonder kunnen.

Laat u adviseren door een specialist

Uiteraard kun je ervoor kiezen om het hele proces zelfstandig in te richten. Toch is het aan te raden om je te laten adviseren door een onafhankelijk specialist. Deze specialisten hebben veel ervaring met de implementatie van mobiel werken. Iedere organisatie is anders, waardoor persoonlijk advies en maatwerkoplossingen gewenst zijn. Kies dus voor een betrouwbare partner die de overstap naar mobiel werken succesvol kan begeleiden.

Ben je op zoek naar een partner die je persoonlijke service biedt en helpt met de juiste keuze van mobiele telefonieabonnementen en oplossingen? Neem dan contact op met een van de 400 business partners van Yes Telecom. Je vindt er altijd een in de buurt.