Eindelijk in de wolken met de cloud

De term ‘cloud’ is tegenwoordig net zo normaal als ‘internet’. Het is geen hype; de cloud vind je overal om je heen en is hier om te blijven. Als ondernemer gebruik je veel diensten in de cloud, misschien zonder dat je het doorhebt. Voorbeelden kunnen kantoorsoftware, documenten en e-mail zijn. Kies bewust voor de cloud en laat hem voor je werken. Zo kun jij je volledig richten op ondernemen.

Bedrijven werken steeds vaker in de cloud

Vroeger werden alle apparaten en software lokaal – op het apparaat zelf – geïnstalleerd en aangepast. Tegenwoordig draait software in externe datacenters en is deze eenvoudig via een internetverbinding te gebruiken. Programma’s zijn als het ware kant-en-klaar in te zetten. Denk aan softwareprogramma’s zoals Microsoft Office, opslag of back-up, maar ook telefooncentrales draaien vaker in de cloud.

Vijf voordelen van de cloud

Wellicht overweeg je zelf ook de verschillende diensten geheel of gedeeltelijk in de cloud onder te brengen. We sommen een aantal voordelen hiervan op:

  1. Je hoeft geen grote bedragen te investeren in dure software, hardware en specialistisch onderhoud daarvan.
  2. Afrekening van het gebruik verloopt veelal op abonnementsbasis. Je betaalt een vast bedrag per maand. Zo zijn de kosten van tevoren altijd duidelijk.
  3. De programma’s en infrastructuur zijn flexibel en schaalbaar, waardoor groei of krimp eenvoudig ingeregeld is.
  4. Je hoeft zelf geen IT-specialist te zijn of in dienst te nemen om de programma’s te installeren en te gebruiken.
  5. De software is altijd up-to-date en goed beveiligd.

De cloud op maat

Dat de cloud legio voordelen biedt is duidelijk. Het is echter belangrijk te kiezen voor een oplossing die past bij jouw onderneming. Yes Telecom biedt oplossingen op maat waarmee jij controle krijgt en houdt over je bereikbaarheid, zonder ingewikkelde en dure software. Daarmee heb jij weer tijd voor je onderneming. Weten hoe jíj de bereikbaarheid van je onderneming kunt verbeteren? Neem contact op met een van onze 300 Business Partners.