Een passend mobiel abonnement? Stel jezelf deze vijf vragen.

Bij het uitzoeken van een zakelijk mobiel abonnement zijn er ontzettend veel keuzemogelijkheden. Maar hoe kies je nu het juiste abonnement? Waar moet je rekening mee houden en hoe voorkom je dat je te veel betaalt? Stel jezelf in ieder geval deze vijf vragen voordat je een abonnement kiest.

1.Wat is je verbruik?

Het klinkt als een open deur, maar je weet pas echt welke abonnementen het beste passen zodra je het volledige mobiele verbruik van de onderneming in kaart brengt. Bekijk hoeveel er de afgelopen maanden is gebeld (eventueel ook naar het buitenland), hoeveel sms-berichten zijn verstuurd en hoeveel MB of GB aan mobiel internet is gebruikt. Zijn er grote verschillen in het verbruik van verschillende gebruikers? Houd ook in de gaten of er een trend waar te nemen is en kijk wat de verwachtingen voor de nabije toekomst zijn.

2.Wat is de mobiele dekking?

Let goed op of de mobiele dekking voldoende is, ook wat 4G mobiel internet betreft. De dekking in Nederland is tegenwoordig goed geregeld. Alleen is nog niet overal 4G-internet tegen de maximale snelheid beschikbaar of valt de indoordekking tegen. Laat je kundig adviseren. Er zijn namelijk meerdere oplossingen om het mobiele bereik – ook binnen de kantoormuren – te optimaliseren.

3.Wil je een abonnement in combinatie met een toestel?

Er wordt steeds vaker gekozen voor een sim-only-abonnement. Huidige toestellen zijn niet altijd aan vervanging toe of het kan aantrekkelijker zijn ze los aan te schaffen. Zeker wanneer je meerdere collega’s wilt uitrusten met een nieuw abonnement. Vaak lijkt het interessant om een toestel in combinatie met een abonnement aan te schaffen; toch kan dat achteraf gezien anders uitpakken. Goed is om te kijken naar de totale kosten van de looptijd (Total Cost of Ownership).

4.Hoelang loopt het abonnement?

Hoe langer de periode waarvoor je een abonnement afsluit, hoe voordeliger het vaak is. Het is lastig om jaren vooruit te kijken; als ondernemer is verandering aan de orde van de dag. Zorg daarom dat je een goede balans vindt tussen de prijs en de looptijd van een abonnement.

5.Welke aanvullende diensten wil je gebruiken?

Veel providers bieden allerlei aanvullende diensten die interessant kunnen zijn. Denk aan gedetailleerd inzicht in je belgedrag, de mogelijkheid je abonnement gedurende de looptijd aan te passen, een interessante buitenlandbundel, enzovoort. Veel providers bieden ook de mogelijkheid mobiele telefonie met vaste telefonie te integreren. Zogeheten totaalpakketten kunnen voordelig uitpakken en vergroten de bereikbaarheid.

Yes. Eindelijk. Een passend mobiel abonnement.

De keuze voor een abonnement voor jezelf of voor je hele bedrijf is maatwerk. Neem voor het inventariseren van jouw specifieke behoeften contact op met een van onze Business Partners. Dan kunnen jij en je collega’s profiteren van aantrekkelijke zakelijke abonnementen en diensten bij Yes Telecom op het betrouwbare netwerk van KPN.