Yes Device Management biedt mkb sterke mobiele beveiliging

Yes Device Management biedt mkb sterke mobiele beveiliging

Hacks en malware op de smartphone komen steeds vaker voor. Wet- en regelgeving rondom privacy en datalekken wordt alsmaar strenger. Een krachtige beveiligingsoplossing voor zakelijke gegevens is dan ook belangrijker dan ooit. Yes Telecom biedt met Yes Device Management een passend antwoord op deze ontwikkelingen. Peter van Dam, Business Development Manager bij Yes Telecom, vertelt meer over het gemak en voordeel van deze mobiele beveiligingstoepassing voor het mkb.

Ontwikkeld voor het mkb
“Yes Device Management is ontstaan vanuit een groeiende behoefte aan een specifieke beveiligingsoplossing voor het mkb,” vertelt Peter. “Een groot deel van de oplossingen voor het beheren en beveiligen van mobiele devices was tot dusver voorbehouden aan enterprise-organisaties. Met Yes Device Management hebben we dezelfde mogelijkheden toegankelijk gemaakt voor het mkb.”

 

“Met Yes Device Management hebben we hoge beveiligingsstandaarden toegankelijker gemaakt.”

 

Samenwerking op basis van expertise
Om de klant de beste oplossing te kunnen bieden ging Yes Telecom een samenwerking aan met beveiligingsspecialist MobileIron. Peter: “Door de kracht van MobileIron en onze kennis van de mkb-markt te combineren hebben we een zeer sterk mobiel beveiligingsplatform gecreëerd. Het feit dat MobileIron een lokale vestiging in Nederland heeft was voor ons een belangrijke voorwaarde voor de samenwerking. Zodoende konden we deze dienst op maat ontwikkelen voor het mkb-segment. Onze klanten profiteren nu van korte lijnen, een snelle dienstverlening en een hoge kwaliteit van serviceverlening.”

Complete en veelzijdige mobiele beveiliging
Yes Device Management biedt een totaaloplossing voor beheer en beveiliging van mobiele devices. Organisaties kunnen eenvoudig content, applicaties en instellingen op afstand beheren. Denk aan het op afstand pushen van softwareversies en zakelijke bedrijfs-apps, en het blokkeren en wissen van devices in het geval van diefstal of verlies. Maar Yes Device Management biedt meer dan dat alleen. “Organisaties kunnen bijvoorbeeld eenvoudig een eigen app store opzetten,” licht Peter toe. “Hierin kunnen goedgekeurde applicaties worden geplaatst. Het risico op malafide apps wordt hierdoor uitgebannen.”

 

“Met containering blijven zakelijke en privéapplicaties en gegevens compleet gescheiden.”

 

“Een andere optie is containering, waarmee twee aparte werkomgevingen op het device kunnen worden gecreëerd. De klant houdt zo zijn zakelijke en privéapplicaties en data gescheiden, waardoor de kans op datalekken veel kleiner wordt. Yes Device Management biedt daarnaast een sterk beveiligde email client van MobileIron aan. Deze draait in een aparte omgeving en is ontoegankelijk voor derden. Hiermee kan de klant informatie versleuteld verzenden.”

Voordeel voor Business Partners
Ook voor Business Partners van Yes Telecom is Yes Device Management interessant. “De flexibele inkoopmodellen bieden hun veel vrijheid voor maatwerkdienstverlening. Met Yes Device Management kunnen zij nieuwe toegevoegde waarde bieden aan klanten en hen zo voorzien van een veilige mobiele werkplek”, zo sluit Peter af.

Zo werkt het

Zonder Mobile Device Management

Bij verlies of diefstal van devices ligt uw gevoelige bedrijfsinformatie op straat, en moet u dit volgens de Nederlandse wetgeving direct melden.

Met Mobile Device Management

Voldoet uw onderneming aan de meldplicht datalekken én kunt u bij verlies of diefstal devices op afstand vergrendelen of wissen.

Speel video af

Bekijk hier onze animatievideo over Mobile Device Management.

Geïnteresseerd in Mobile Device Management?

Laat uw gegevens achter en we nemen direct contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Al klant?

Laat uw telefoonnummer achter en wij informeren direct uw Business Partner.