Wereld Back-updag: zo zorg je ervoor dat je data altijd beschikbaar blijft

Wereld Back-updag:
Zo zorg je ervoor dat je data altijd beschikbaar blijft

Vandaag is het Wereld Back-updag. Op deze dag staan we stil bij het belang van het maken van kopieën van je data. Dat is niet alleen verstandig, maar tegenwoordig ronduit essentieel voor je continuïteit én veiligheid. We vertellen je graag waarom en hoe je snel back-ups van je data maakt. 

Waarom zijn regelmatige back-ups zo belangrijk?
Data vormt tegenwoordig een essentieel onderdeel van onze zakelijke levens. We maken bijvoorbeeld steeds meer gebruik van apps en mobiele devices. De vaste werkplek wordt daarnaast steeds vaker ingeruild voor flexibelere alternatieven, zoals thuiswerken. De keerzijde van onze groeiende dataconsumptie en mobiliteit is echter dat de kans op datalekken toeneemt; denk aan verlies of diefstal van mobiele devices, of malwarebesmettingen via onveilige wifi-verbindingen en applicaties. Dat komt boven op ‘traditionelere’ risico’s zoals slijtage van harde schijven, menselijk handelen en stroomuitval. Zaken die bijzonder slecht zijn voor de productiviteit en continuïteit van je organisatie. Met andere woorden: het maken van periodieke back-ups is belangrijker dan ooit.

Zo maak je een sterke back-up
Een back-up van je data maken kan op veel verschillende manieren en is vaak makkelijker dan je denkt. Zakelijke apps zoals Office 365 en Dropbox slaan je data bijvoorbeeld standaard op in de cloud. Daardoor hoef je bestanden niet meer op je harde schijf te bewaren. Ook je Android- en iOS-devices beschikken over functionaliteiten waarmee je automatische cloudback-ups maakt. Bewaar je je data liever lokaal en heb je behoefte aan veel opslagcapaciteit, dan bieden NAS-systemen vaak uitkomst. Dit zijn gebruiksvriendelijke opslagsystemen waarmee je snel een eigen cloudomgeving kunt maken. Voor welke vorm je ook kiest, kies altijd voor een automatische back-upoplossing. Daardoor hoef je niet zelf steeds handmatige back-ups te maken en weet je zeker dat al je data altijd beschikbaar is.

Meer informatie
Wil je meer weten over het sterk beveiligen van je data? Neem dan vandaag nog contact op met een van onze 400 Business Partners. Zij voorzien je graag van een persoonlijk advies op maat en staan voor je klaar met flexibele oplossingen. Zo geven wij je de vrijheid om te ondernemen.

Zo werkt het

Zonder Mobile Device Management

Bij verlies of diefstal van devices ligt uw gevoelige bedrijfsinformatie op straat, en moet u dit volgens de Nederlandse wetgeving direct melden.

Met Mobile Device Management

Voldoet uw onderneming aan de meldplicht datalekken én kunt u bij verlies of diefstal devices op afstand vergrendelen of wissen.

Speel video af

Bekijk hier onze animatievideo over Mobile Device Management.

Geïnteresseerd in Mobile Device Management?

Laat uw gegevens achter en we nemen direct contact met u op.

Al klant?

Laat uw telefoonnummer achter en wij informeren direct uw Business Partner.