Weet je zeker dat je helemaal AVG-proof bent?

Weet je zeker dat je helemaal AVG-proof bent?

Vanaf vandaag geldt in de gehele EU één overkoepelende data- en privacywetgeving: de AVG. Hoe goed ben jíj voorbereid? Een goed moment om nog eens te kijken naar een aantal belangrijke zaken.

AVG omvat alle data
De AVG
heeft betrekking op alle privacygevoelige informatie in je organisatie. Denk aan klantdata, maar ook gegevens met betrekking tot medewerkers en leveranciers. De AVG beperkt zich daarbij niet tot digitale data; ook informatie op papier valt onder deze wetgeving. Denk aan contracten op bureaus, of personeelsdossiers in archiefkasten.

Organisatorische en technische maatregelen
De beveiligingsmaatregelen die de AVG voorschrijft kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën: organisatorische en technische. Organisatorische maatregelen zijn onder andere het trainen van personeel rondom privacy en het opstellen van een

 

beveiligingsbeleid. Technische maatregelen omvatten onder andere virusscanners, versleuteling van persoonsgegevens en back-ups. Die hebben niet alleen betrekking op de vaste werkplek; ook mobiele devices moeten sterk beveiligd zijn.

De noodzaak voor passende mobiele beveiliging
Organisaties worden steeds mobieler. Dat betekent ook dat de manier van beveiligen verandert. Deze moet aansluiten bij de risico’s die mobiel werken met zich mee kan brengen. Denk aan malwarebesmettingen, hacks via openbare wifi-netwerken of verlies en diefstal van devices. Mobile Device Management-oplossingen zoals Yes Device Management bieden hierin uitkomst. Hiermee kun je al je mobiele Android-, iOS- en Windows-devices in één keer beheren en beveiligen. Deze zijn daardoor altijd voorzien van de laatste software- en beveiligingsupdates. Zo maak je je mobiele devices snel en eenvoudig AVG-proof.

De puntjes op de i
Hopelijk heb je je organisatie goed kunnen voorbereiden op de AVG. Wil je voor de zekerheid toch nog een extra check op je mobiele beveiliging? Onze ruim 400 Business Partners staan voor je klaar met persoonlijk advies op maat en flexibele oplossingen. Zo weet je zeker dat je data goed beveiligd is en behoud jij de vrijheid om te ondernemen.

Zo werkt het

Zonder Mobile Device Management

Bij verlies of diefstal van devices ligt uw gevoelige bedrijfsinformatie op straat, en riskeert uw onderneming zeer hoge boetes.

Met Mobile Device Management

Voldoet uw onderneming aan de AVG-wetgeving én kunt u bij verlies of diefstal devices op afstand vergrendelen of wissen.

Speel video af

Bekijk hier onze animatievideo over Mobile Device Management.

Geïnteresseerd in Mobile Device Management?

Laat uw gegevens achter en we nemen direct contact met u op.

Al klant?

Laat uw telefoonnummer achter en wij informeren direct uw Business Partner.