Vijf tips voor effectief thuiswerken

Vijf tips voor effectief thuiswerken

Dat thuiswerken een positieve bijdrage levert aan de medewerkerstevredenheid is een bekend gegeven. Dat blijkt uit recent onderzoek door onder andere ManpowerGroup Solutions. Om succesvol thuis te kunnen werken is het belangrijk om goede voorbereidingen te treffen. Graag lichten we er een aantal belangrijke punten voor je uit.

 

Nummer 1

Zorg voor passende technologie
Thuiswerkers werken het beste met oplossingen die plaats- en tijdonafhankelijk werken ondersteunen. Denk aan hosted telefonie, Unified Communications-oplossingen en vast-mobielintegratie. Wij bieden je een uitgebreid portfolio aan producten die je hierin volledig ontzorgen.

Nummer 2

Bied sterke mobiele beveiliging
Medewerkers gebruiken thuis vaak het eigen wifi-netwerk. Dit netwerk is niet zelden minder veilig dan dat op kantoor. Dat kan gevolgen hebben voor de dataveiligheid op laptop en smartphone. Daarom is het verstandig om gebruik te maken van Mobile Device Management-oplossingen. Daarmee ben je verzekerd van zeer sterke beveiliging van je mobiele devices en data. De kans op datalekken wordt hiermee een stuk kleiner.

Nummer 3

Stel contactmomenten in
Medewerkers die thuiswerken vallen buiten het directe toezicht van de organisatie, waardoor er minder duidelijkheid bestaat over hun productiviteit. Om de vinger aan de pols te houden kunnen organisaties ervoor kiezen meetmomenten in te plannen. Op die manier blijven ze toch zicht houden op de productiviteit van de medewerker.

Nummer 4

Maak duidelijke afspraken
Mobiel werken staat haaks op de traditionele 9-tot-5-werkdag. Daarom is het verstandig om goede afspraken te maken over, bijvoorbeeld, werktijden. Zo wordt er meer structuur aangebracht rondom mobiel werken, en weten medewerker en organisatie waar zij aan toe zijn.

Nummer 5

Stimuleer fysieke ontmoetingen
Thuiswerken kan ertoe leiden dat het contact met collega’s minder wordt. Door fysieke ontmoetingen te stimuleren blijft het teamgevoel en werkplezier behouden. Denk aan brainstormsessies en vergaderingen op kantoor.

Effectief thuiswerken met de oplossingen van Yes Telecom
Wij ontzorgen je volledig op het gebied van thuiswerken. Dankzij flexibele maatwerkoplossingen en persoonlijke aandacht kunnen je medewerkers zich volledig richten op hun taken. Onze 300 Business Partners staan voor je klaar voor advies op maat.

Ook effectief thuiswerken?

Icoon in de cloud

Yes Mobiel kantoor

Met Yes Mobiel Kantoor bent u helemaal futureproof met uw telefooncentrale in de cloud.

Bekijk de animatievideo

Bekijk onze animatie en ontdek de functionaliteiten en voordelen van Yes Mobiel Kantoor. 

Icoon informatie

Productinformatie

Bekijk productinformatie, prijzen en brochures.

Relevante artikelen

Bent u al klaar voor de overstap naar Hosted Telefonie?

Laat uw gegevens achter en we nemen direct contact met u op.

Al klant?

Laat uw telefoonnummer achter en wij informeren direct uw Business Partner.