Vijf struikelblokken bij mobiel werken, en hoe je deze oplost

Vijf struikelblokken bij mobiel werken, en hoe je deze oplost

Mobiel werken is populairder dan ooit. Logisch, want deze werkwijze verhoogt de productiviteit en tevredenheid van je collega’s. Toch kun je in het begin te maken krijgen met een aantal obstakels. Je doet er dan ook goed aan hier vooraf genoeg aandacht aan te besteden. We delen er vijf met je, en hoe je hier slim mee omgaat.

Nummer 1

Inefficiënte communicatie
Bij mobiel werken werk je doorgaans niet samen met je collega’s in één ruimte; de een werkt vanuit huis, de ander verschanst zich in een koffiebar en weer een ander zit op een creatieve flexplek. Met Yes Mobiel Kantoor en Yes InTouch hoeft dit geen probleem te zijn. Hiermee vergroot je je bereikbaarheid en houden jullie zicht op elkaars beschikbaarheid. Zo richt je je communicatie op afstand heel flexibel en superefficiënt in.

Nummer 2

Mobiele databeveiliging
Je wilt natuurlijk zeker weten dat je zakelijke data altijd sterk beveiligd is. Yes Device Management maakt dit mogelijk. Met deze complete mobiele beheer- en beveiligingsoplossing beveilig je je devices tegen de risico’s van openbare wifi, onbetrouwbare apps, verlies en diefstal. Daardoor weet je zeker dat je devices en data continu sterk beveiligd zijn en je data niet in verkeerde handen terechtkomt.

Nummer 3

Afleiding
Herrie op straat, een radio die net iets te hard staat en natuurlijk de beruchte social media; afleiding ligt overal op de loer en kan je productiviteit flink schaden. De simpele maar effectieve oplossing: minimaliseer die afleiding. Werk bijvoorbeeld op een geluidsarme plek. Met apps zoals Nanny en StayFocusd kun je toegang tot social media tijdelijk blokkeren. Dag kattenfilmpjes, hallo productiviteit!

Nummer 4

Eenzaamheid
Mobiel werken kan betekenen dat je je collega’s minder vaak ziet, omdat iedereen ergens anders werkt. De hele dag in je eentje zitten is echter ook niet alles. Het is daarom verstandig om regelmatig even ‘live’ de koppen bij elkaar te steken. Da’s goed voor je creativiteit én collegialiteit.

Nummer 5

Vervagende scheiding werk en privé
We checken allemaal ’s avonds weleens onze mail, of werken even verder aan die offerte. Dat is helemaal niet erg, zolang het geen gewoonte wordt. Voor je het weet is er geen verschil meer tussen werk- en privétijd. Daardoor kun je het idee krijgen altijd op stand-by te staan. Dat levert ontzettend veel stress op, en dat kan leiden tot serieuze klachten zoals burn-outs. Maak dus duidelijke afspraken over werktijden. Zo blijven jij en je collega’s productief en gezond.

Nummer Y

Yes, eindelijk een partner die met je meedenkt!
Yes Telecom biedt je alle tools om succesvol mobiel te kunnen werken, zoals Yes Mobiel Kantoor, Yes InTouch en Yes Device Management. Wil je weten hoe deze oplossingen jóúw organisatie nog efficiënter inrichten? Neem dan vandaag nog contact op met een van onze Business Partners voor persoonlijk advies op maat.

Wilt u ook uw productiviteit verhogen met mobiel werken?

Icoon in de cloud

Yes Mobiel kantoor

Vergroot uw bereikbaar met uw telefooncentrale in de cloud, dat is Yes Mobiel Kantoor.

Bekijk de animatievideo

Bekijk onze animatie en ontdek de functionaliteiten en voordelen van Yes Mobiel Kantoor. 

Icoon informatie

Productinformatie

Bekijk productinformatie, prijzen en brochures.

Relevante artikelen

Bent u al klaar voor de overstap naar Hosted Telefonie?

Laat uw gegevens achter en we nemen direct contact met u op.

Al klant?

Laat uw telefoonnummer achter en wij informeren direct uw Business Partner.