5 Belangrijke veranderingen door 5G

5 Belangrijke veranderingen door 5G

Al enige tijd maken we gebruik van het communicatienetwerk 4G. Inmiddels zijn de voorbereidingen van de vijfde generatie (5G) in volle gang en wij sommen graag de veranderingen voor je op.

Pictogram cijfer 1

Als je televisie 5G-compatibel is, hoef je deze alleen nog maar aan te sluiten op het elektriciteitsnetwerk. Alle gekoppelde ‘kastjes’ kunnen achterwege blijven. Je logt gewoon in en kunt op verschillende video accounts alles afspelen, compleet draadloos en zonder verlies aan kwaliteit.

Pictogram cijfer 2

Met het communicatienetwerk 4G kunnen we een snelheid bereiken van maximaal 100 Mbps. Dit is ongeveer vijf keer de snelheid van 3G. Met de geavanceerde versie LTE-A kunnen snelheden van maximaal 300 Mbps worden bereikt. De komst van het communicatienetwerk 5G zorgt voor een enorme verbetering. 5G belooft snelheden van 10 Gbps, oftwel: 33x sneller dan LTA-A, 100x sneller dan 4G en 500x sneller dan 3G. Daarnaast zal de verbinding van 5G een stuk stabieler zijn, zodat je bij een samenkomst van een grote hoeveelheid mensen gewoon gebruik kunt maken van het internet op je smartphone.

Pictogram cijfer 3

Providers van draadloze media zullen meer data hebben dan Facebook en Google samen met de komst van 5G. Indien wetgevers inzichtelijk hebben hoeveel data er wordt verzameld via het nieuwe communicatienetwerk, zal het vergrijp waarvoor Facebook zich laatst moest verantwoorden enorm verbloemen.

Pictogram cijfer 4

Er zijn plannen in de Verenigde Staten om een gecentraliseerd, geheel dekkend 5G-netwerk uit te rollen. Dit moet zorgen voor economische groei, betere beveiliging tegen hackers en een voorsprong op China opleveren.

Pictrogram cijfer 5

De overgang naar 5G heeft grote impact op de vertragingstijd. Er zal een stuk minder frictie zijn tussen jou en de content waartoe je toegang wilt hebben. Deze lage vertraging zorgt er ook voor dat de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s in een stroomversnelling komt, omdat de 5G-technologieën die worden toegepast voor communicatie tussen auto’s enorm zal verbeteren.