Vijf quick wins om je smartphone te beveiligen

Vijf quick wins om je smartphone te beveiligen

 

Overal op internet lees je over mooie beveiligingsoplossingen om je bedrijf, mobiele devices en data veilig te stellen. Toch hoef je niet alleen in grote oplossingen te denken. Sterker nog: we adviseren iedereen deze quick wins te gebruiken. Deel ze dus ook vooral met je collega’s.

 1. 1.Gebruik een pincode of vergrendelpatroon

  Het is heel voor de hand liggend, maar toch noemen we het. Er zijn namelijk nog té veel mensen die de toegang tot hun toestel niet vergrendelen met een pincode of vergrendelpatroon. Schakel ze dan ook in voor de eerste verdedigingslijn.

 2. 2.Pas biometrische beveiliging toe

  In lijn met de afgelopen jaren is biometrische beveiliging voor mobiele devices flink in opkomst. Telefoons worden steeds meer uitgerust met een vingerafdruk- of irisscanner. Dit is een stuk persoonlijker en veiliger dan een pincode. Als je smartphone dit heeft, gebruik het vooral.

 3. 3.Download geen apps uit onbekende bronnen

  Het downloaden en installeren van applicaties kan malware en virussen met zich meebrengen. Apps die vanuit officiële app stores worden verspreid, zijn gecontroleerd en goedgekeurd. Installeer geen apps (.apk-bestanden) die vanuit andere bronnen worden aangeboden.

 4. 4.Let op de app-machtigingen

  Bij het installeren van een app wordt toegang gevraagd tot bepaalde onderdelen van je telefoon, zoals de locatie, foto’s, contacten, etc. Wees kritisch en bepaal of je een applicatie ook echt deze toegang wilt geven.

 5. 5.Vermijd openbare wifi-netwerken

  We willen overal mobiel internetten en loggen daarbij regelmatig in op openbare netwerken. Alleen zijn deze verbindingen lang niet altijd veilig. Ook cybercriminelen hebben toegang en kunnen het dataverkeer onderscheppen. Een 4G-abonnement voor razendsnel en veilig mobiel internet is de betere keuze.


Yes. Eindelijk. Veilig.

Naast deze quick wins voor gebruikers zijn er ook oplossingen voor het hele bedrijf. Hiervoor hebben we Yes Device Management ontwikkeld. Hiermee beheer je alle mobiele apps en devices op afstand. Heel gemakkelijk vanuit een online beheeromgeving. Wil je meer informatie over hoe je de mobiele devices en apps in jouw bedrijf veilig beheert? Onze Business Partners vertellen je er graag meer over.

Zo werkt Mobile Device Management

Zonder Mobile Device Management

Bij verlies of diefstal van devices ligt uw gevoelige bedrijfsinformatie op straat, en moet u dit volgens de Nederlandse wetgeving direct melden.

Met Mobile Device Management

Voldoet uw onderneming aan de meldplicht datalekken én kunt u bij verlies of diefstal devices op afstand vergrendelen of wissen.

Speel video af

Bekijk hier onze animatievideo over Mobile Device Management.

Geïnteresseerd in Mobile Device Management?

Laat uw gegevens achter en we nemen direct contact met u op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct aanvragen

Al klant van Yes? Vraag direct Mobile Device Management aan.