De vier trends in de zakelijke telefoniemarkt voor 2018

De vier trends in de zakelijke telefoniemarkt voor 2018

Hosted telefonie is in het Nederlandse bedrijfsleven aan een indrukwekkende opmars bezig. De flexibiliteit van deze technologie sluit perfect aan bij onze steeds mobielere manier van werken. Achterhaalde technieken zoals ISDN verdwijnen als gevolg daarvan steeds verder naar de achtergrond. Ook 2018 zal in het teken staan van interessante ontwikkelingen op het gebied van zakelijke telecom. Onze hosted telefonie-specialist Tim Verbrugge deel zijn visie over zakelijke communicatie in 2018.

Pictogram cijfer 1

Hosted telefonie groeit uit tot zakelijke standaard
“De vaste telefoonlijn is qua functionaliteit allang ingehaald door hosted telefonie,” vertelt Tim. “Deze vorm van cloudtelefonie zal in 2018 ook de standaard worden voor mkb’ers en zzp’ers. Deze technologie is namelijk tegenwoordig erg betaalbaar en gebruiksvriendelijk. Je hebt alleen een internetverbinding en je smartphone, tablet of laptop nodig. De bereikbaarheid van medewerkers wordt zo enorm vergroot.”

 

“Hosted telefonie zal in 2018 ook de standaard worden voor mkb’ers en zzp’ers.”

 

De voordelen van hosted telefonie worden steeds bekender onder mkb’ers. Daardoor stijgt de vraag naar deze technologie. “Het merendeel van de organisaties wil zo snel mogelijk de overstap maken, merken we. Dat betekent dat hosted telefonie in de hele markt gemeengoed zal worden. En omdat de technologie zich blijft ontwikkelen worden de mogelijkheden steeds breder.”

Pictogram cijfer 2

Vast-mobielintegratie steeds populairder
“Een andere oplossing die steeds populairder wordt onder mkb’ers is vast-mobielintegratie (VaMo). Met VaMo zijn gebruikers op een nummer bereikbaar voor zowel vast als mobiel,” licht Tim toe. “Daarmee wordt hun bereikbaarheid direct flink vergroot. Via presence information kun je je bereikbaarheid instellen. Zo voorkom je onnodige contactmoment en maak je communicatie met collega’s veel efficiënter. Al deze functionaliteiten worden beschikbaarheid op je mobiele telefoon. Je bespaart dus ook nog eens op de aanschaf en het gebruik van een bureautelefoon.”

 

“Met VaMo zijn gebruikers op een nummer bereikbaar voor zowel vast als mobiel.”

Pictogram cijfer 3

Gebruik Unified Communications neem toe
In de nabije toekomst zal er steeds meer vraag zijn naar oplossingen die verschillende communicatiemogelijkheden bundelen, ziet Tim. “Denk aan de combinatie van chat, bellen, e-mail en videovergaderen in één applicatie. Dit wordt ook wel Unified Communications genoemd. Hiermee wordt communicatie zelfs nog flexibeler. En dat draagt uiteindelijk bij aan een hoge klanttevredenheid.”

Pictogram cijfer 4

Rol Business Partner verandert
Door deze ontwikkelingen nemen business partners steeds meer een adviserende rol aan. Daarbij wordt vaker gekeken naar hoe de klant communiceert, en hoe deze communicatie optimaler kan worden ingevuld. Door die processen inzichtelijk te maken kunnen business partners meerwaarde bieden op basis van maatwerk.

Zo werkt het

Zonder Hosted Telefonie

Het gebruik van vaste toestellen, een vaste telefooncentrale én mobiele telefoons betekent dat u dubbele kosten heeft voor vaste en mobiele telefonie.

Met Hosted Telefonie

U heeft geen dubbele kosten meer en heeft alle functionaliteiten van uw vaste telefoon op uw mobiel.

Speel video af

Bekijk hier onze animatievideo over Hosted Telefonie.

Geïnteresseerd in Hosted Telefonie?

Laat uw gegevens achter en we nemen direct contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Al klant?

Laat uw telefoonnummer achter en wij informeren direct uw Business Partner.