De vier trends in de zakelijke telefoniemarkt voor 2017

De vier trends in de zakelijke telefoniemarkt
voor 2017

Tim Verbrugge
Tim Verbrugge

De manier waarop we communiceren wordt alsmaar breder. De opkomst van snel mobiel internet, de cloud en mobiele devices zorgt voor steeds meer mogelijkheden. De traditionele telefoonlijn verdwijnt en hosted telefonie is aan een opmars bezig. Ook in 2017 zullen deze ontwikkelingen een grote rol spelen in de manier waarop organisaties communiceren. Tim Verbrugge, specialist op het gebied van hosted telefonie binnen Yes Telecom, vertelt over de hosted-telefonietrends in het nieuwe jaar.

 

1.Hosted telefonie bereikt het mkb
“Altijd en overal kunnen communiceren zoals jij dat wilt wordt dé trend van 2017”, vertelt Tim. “De vaste telefoonlijn is qua functionaliteit inmiddels ingehaald door cloudtelefonie. Ook mkb’ers en zzp’ers kunnen hier nu van profiteren. Deze technologie is namelijk tegenwoordig erg betaalbaar en gebruiksvriendelijk. Je hebt alleen een internetverbinding en je smartphone, tablet of laptop nodig. De bereikbaarheid van medewerkers wordt zo enorm vergroot.”

 

“Hosted telefonie zal steeds meer gemeengoed worden in de gehele zakelijke markt.”

 

Tim stelt vast dat steeds meer mkb’ers de voordelen zien van hosted telefonie. De bekendheid groeit, de vraag stijgt. “We merken dat het merendeel van de organisaties staat te springen om over te stappen. Hosted telefonie zal daarom steeds meer gemeengoed in de gehele zakelijke markt worden. In de komende jaren zal deze technologie zich ook verder blijven ontwikkelen, waardoor de oplossing nog meer te bieden heeft.”

 

2.Stijgende lijn vast-mobielintegratie
Ook vast-mobielintegratie kan op steeds grotere belangstelling rekenen vanuit het mkb. “Hiermee zijn gebruikers bereikbaar via één nummer op zowel vast als mobiel”, legt Tim uit. “Ook dit vergroot de bereikbaarheid van de medewerker. Via presence kunnen gebruikers hun bereikbaarheid instellen, wat zichtbaar is voor collega’s. Met efficiëntere communicatie als resultaat. Doordat alle functionaliteiten samenkomen op de mobiele telefoon is een vaste bureautelefoon niet meer nodig. Dit kan bovendien een kostenbesparing opleveren.”

 

“De flexibiliteit van oplossing sluit perfect aan bij de keuzevrijheid die de klant verwacht.”

 

3. Unified Communications wordt volwassen
Voor de toekomst ziet Tim ook een belangrijke rol weggelegd voor Unified Communications. “Hierbij worden communicatievormen zoals chat, e-mail, bellen en videovergaderen gebundeld in de vorm van een app. Die app kan op ieder device worden gebruikt. Die flexibiliteit sluit perfect aan bij de keuzevrijheid die de klant verwacht.”

 

4. Rol Business Partner verandert
De ontwikkelingen hebben als gevolg dat Business Partners hun werkwijze veranderen. “We zien dat ze steeds meer een adviserende rol aannemen. Er wordt meer gekeken naar de manier waarop communicatie aan klantzijde plaatsvindt. Door actief met de organisatie en processen mee te denken kan de businesspartner toegevoegde waarde leveren in de vorm van maatwerk. En daar bieden onze oplossingen voldoende flexibiliteit voor. ”

Zo werkt Hosted Telefonie

Zonder Hosted Telefonie

Het gebruik van vaste toestellen, een vaste telefooncentrale én mobiele telefoons betekent dat u dubbele kosten heeft voor vaste en mobiele telefonie.

Met Hosted Telefonie

U heeft geen dubbele kosten meer en heeft alle functionaliteiten van uw vaste telefoon op uw mobiel.

Speel video af

Bekijk hier onze animatievideo over Hosted Telefonie.

Geïnteresseerd in Hosted Telefonie?

Laat uw gegevens achter en we nemen direct contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Al klant?

Laat uw telefoonnummer achter en wij informeren direct uw Business Partner.