Tips voor het implementeren van een MDM-beleid

Tips voor het implementeren van een MDM-beleid

Welke smartphone gebruiken jij en je collega’s? Grote kans dat dit verschillende types zijn. Iedereen heeft zijn eigen wensen en voorkeuren, wat zorgt voor een grote verscheidenheid aan mobiele devices op de werkvloer. Dit maakt het lastig om al deze toestellen te beheren en te beveiligen. Een Mobile Device Management-oplossing (MDM) maakt dit een stuk eenvoudiger.

Een MDM-oplossing zorgt ervoor dat alle mobiele toestellen via een overzichtelijke online omgeving beheerd en beveiligd kunnen worden. Wij geven jou vier tips om een MDM-beleid succesvol te implementeren en hiermee mobiel werken op een veilige wijze te faciliteren.

Tip 1. Inventariseer de mobiele apparaten

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar het is belangrijk om eerst te weten welke apparaten er zakelijk ingezet worden. Welke tablets, smartphones en laptops worden er gebruikt? Zijn dit allemaal zakelijk beschikbaar gestelde toestellen? Of worden er ook privé-toestellen gebruikt? Voor een veilig mobility-beleid is het noodzakelijk om alle apparaten te inventariseren, zodat deze toestellen goed gemonitord en beheerd kunnen worden.

Tip 2. Creëer duidelijkheid

Binnen iedere organisatie zijn er allerlei duidelijke huisregels en richtlijnen. Voor het zakelijk gebruik van smartphones ontbreekt dit vaak nog. Door een MDM-beleid te ontwikkelen creëer je duidelijkheid. Aan de hand van dit beleid kunnen de specifieke policies en functionaliteiten naar de smartphones en tablets gepusht worden. Deel dit beleid en de regels omtrent mobiel werken. Medewerkers zijn zo op de hoogte van de mogelijkheden en risico’s ten aanzien van het zakelijk gebruik van smartphones en tablets.

Tip 3. Bepaal de gebruikersrechten voor applicaties en data

Sommige data en applicaties zijn noodzakelijk voor medewerkers om hun werk te kunnen doen, zoals e-mail. Maar lang niet alle apps, zoals Spotify of Netflix, zijn wenselijk voor zakelijk gebruik. Bepaal daarom welke medewerkers welke rechten krijgen. Hierdoor voorkom je dat zij ongewenst applicaties installeren of enorm veel data verbruiken.

Tip 4. Neem het gebruik van privéapparaten mee in het beleid

Steeds vaker zetten medewerkers hun eigen smartphone of tablet in voor zakelijke doeleinden. Het is daarom wel belangrijk ook deze apparaten mee te nemen in het MDM-systeem. Ook deze apparaten moeten voorzien zijn van de laatste updates en beveiligingssoftware om security-risico’s te verkleinen.

Yes. Eindelijk. Een duidelijk beleid

Het implementeren van een MDM-oplossing zorgt voor duidelijke richtlijnen omtrent veilig gebruik van smartphones en tablets. Hierdoor is de kans op ongewenste zaken, als datalekken of malware, geminimaliseerd. Ook biedt het beleid duidelijkheid voor medewerkers over het gewenste gebruik van de toestellen. Wilt u weten hoe Yes Device Management jouw organisatie verder kan helpen? Neem dan contact op met één van onze 400 Business Partners. Zij helpen u hier graag mee.

 

Zo werkt Mobile Device Management

Zonder Mobile Device Management

Bij verlies of diefstal van devices ligt uw gevoelige bedrijfsinformatie op straat, en moet u dit volgens de Nederlandse wetgeving direct melden.

Met Mobile Device Management

Voldoet uw onderneming aan de meldplicht datalekken én kunt u bij verlies of diefstal devices op afstand vergrendelen of wissen.

Speel video af

Bekijk hier onze animatievideo over Mobile Device Management.

Geïnteresseerd in Mobile Device Management?

Laat uw gegevens achter en we nemen direct contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct aanvragen

Al klant van Yes? Vraag direct Mobile Device Management aan.