Yes Device Management biedt sterke mix tussen functionaliteit en databeveiliging

Yes Device Management biedt sterke mix tussen functionaliteit en databeveiliging

logo Wesotronic

Het in Barendrecht gevestigde Wesotronic is specialist op het gebied van beveiliging en communicatie. Mobiel beheer is een van de pijlers van de dienstverlening. Dit wordt ingevuld met Yes Device Management van Yes Telecom. Deze beheeroplossing kan rekenen op veel enthousiasme van zowel Wesotronic als haar klanten. Tom Schilperoort, accountmanager telecom bij Wesotronic, vertelt er meer over.

Het belang van mobiel beheer
“Mobiel beheer staat steeds vaker als onderwerp op de bedrijfsagenda,” merkt Tom op. “Veel organisaties hebben te maken met een wildgroei aan mobiele devices. Het updaten van devices kan daarom een uitdaging zijn, terwijl het risico op datalekken tegelijkertijd toeneemt. Gegevensinbreuk kan leiden tot hoge boetes en imagoschade. Yes Device Management biedt uitkomst. Met deze gebruiksvriendelijke oplossing kan de klant zelf zowel functionaliteiten beheren als dataveiligheid waarborgen. Twee vliegen in één klap dus.”

 

“Met deze gebruiksvriendelijke oplossing kunnen organisaties zelf zowel functionaliteiten beheren als dataveiligheid waarborgen.”

 


Controle over dataveiligheid

Yes Device Management combineert het hoogwaardige mobiele beheerplatform van marktleider MobileIron met de mkb-marktkennis van Yes Telecom. Tom ziet dat deze oplossing in de praktijk veel toegevoegde waarde oplevert: “We rollen Yes Device Management vaak uit bij organisaties waar datalekken serieuze consequenties kunnen hebben, zoals advocatenkantoren en zorgcentra. Met de oplossing behouden organisaties zelf de controle over hun mobiele beheer en dataveiligheid. Denk aan het instellen van app-restricties op gebruikersniveau. Cliëntgegevens en andere gevoelige data zijn hierdoor altijd sterk beveiligd, zonder dat externe partners hoeven worden ingeschakeld.”

Meer dan security alleen
Yes Device Management biedt niet alleen voordelen voor security. Via de beheeromgeving kunnen ook bepaalde functionele restricties opgelegd worden. “Op scholen waar veel met tablets gewerkt wordt, biedt Yes Device Management uitkomst. Systeembeheerders kunnen bijvoorbeeld instellen dat er tijdens lesuren geen gebruik van internet of bepaalde apps kan worden gemaakt. In grote organisaties kunnen specifieke rechten worden toegekend aan bepaalde personen met betrekking tot gebruik van de smartphone of tablet. De directie kan zo meer vrijheid krijgen in het gebruik van applicaties en bepaalde functionaliteiten. Per gebruikersgroep is dit eenvoudig in te stellen,” zo vervolgt Tom.

Het gemak van alles onder één dak
Afsluitend prijst Tom de samenwerking tussen Wesotronic en Yes Telecom. “Net als wij vindt Yes Telecom persoonlijk contact erg belangrijk. We beschikken over een vaste contactpersoon die ons bedrijf en onze klanten kent. Dat zorgt voor korte lijnen en een snelle dienstverlening naar de klant. Deze profiteert hierdoor van één aanspreekpunt voor al zijn verzoeken. Daarnaast ervaart hij het gemak van één contract en één factuur. En dat is natuurlijk wel zo handig”, sluit Tom af.

Tom Schilperoort Accountmanager Telecom

Zo werkt het

Zonder Mobile Device Management

Bij verlies of diefstal van devices ligt uw gevoelige bedrijfsinformatie op straat, en moet u dit volgens de Nederlandse wetgeving direct melden.

Met Mobile Device Management

Voldoet uw onderneming aan de meldplicht datalekken én kunt u bij verlies of diefstal devices op afstand vergrendelen of wissen.

Speel video af

Bekijk hier onze animatievideo over Mobile Device Management.

Geïnteresseerd in Mobile Device Management?

Laat uw gegevens achter en we nemen direct contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Al klant?

Laat uw telefoonnummer achter en wij informeren direct uw Business Partner.