Kennis van de markt zorgt voor maatwerk-MDM-oplossingen

Kennis van de markt zorgt voor maatwerk-MDM-oplossingen

logo mobility first

Het in Soesterberg gevestigde Mobilityfirst zorgt ervoor dat bedrijven op een veilige manier gebruik kunnen maken van mobiele devices. De organisatie biedt maatwerkadvies en implementeert oplossingen waarmee mobiel beheer en mobiele beveiliging worden vereenvoudigd. Hiervoor maken ze gebruiken van Yes Device Management. Managing Director Edwin Staal van Mobilityfirst vertelt meer over deze samenwerking en de voordelen voor de eindklant.

Databeveiliging steeds belangrijker
“De opkomst van de smartphone en mobiele applicaties heeft de vraag naar Mobile Device Management (MDM, red.) doen groeien. De hoeveelheid data neemt nog altijd toe, net als het risico op malware en datalekken. Met de opkomst van het Internet of Things wordt security alleen nog maar belangrijker. Daarnaast hebben bedrijven te maken met steeds strengere wet- en regelgeving, zoals de nieuwe Europese wetgeving GDPR die vanaf mei 2018 in gaat”, zo vertelt Edwin.

 

“Met de opkomst van het Internet of Things wordt security alleen nog maar belangrijker.”

 

Beveiliging op klantniveau
Om klanten de beste ervaring te bieden werkt Mobilityfirst samen met Yes Telecom om maatwerkoplossingen te ontwikkelen. “Zo hebben we klantspecifieke varianten ontwikkeld, onder andere door containering toe te passen. Hiermee worden zakelijke applicaties van zeer sterke beveiliging voorzien, zodat ze niet benaderbaar zijn voor andere applicaties. Malafide apps of malware kunnen hierdoor geen gegevens uitwisselen met deze apps. Zo minimaliseren we het risico op datalekken. De klant kan zijn toestel hierdoor zowel voor zakelijk als privégebruik inzetten.”

Edwin Staal Mobilityfirst

Vergroten van bekendheid
Samen met Yes Telecom besteedt Mobilityfirst veel aandacht aan het creëren van bekendheid van MDM. “Wij vinden het heel belangrijk dat onze klanten weten wat de gevaren zijn van mobiliteit. Samen organiseren we seminars voor collega’s en Business Partners van Yes Telecom”, licht Edwin toe. “Ook organiseren we klantdagen en trainen we klanten waar het gaat om het gebruik van de MDM-oplossing. Daarnaast werken we samen op het gebied van support; Yes Telecom verzorgt de eerstelijnsaanvragen; alle andere supportverzoeken pakken wij op. Die verregaande samenwerking zorgt voor een sterke zakelijke relatie op persoonlijk niveau.”

 

“De licentiekosten worden gewoon op de maandelijkse factuur van Yes Telecom verrekend.”

 

Maandelijks afrekenen
Daar houdt het echter niet op. “Yes Telecom is een partner die meebeweegt met de behoefte van de klant. Dit blijkt uit de betaalmogelijkheden die Yes Telecom haar eindklanten biedt. Bij andere leveranciers moet de fee voor licenties vaak in één keer vooraf worden betaald. Yes Telecom verrekent de licentie op de maandelijkse factuur. De klant ontvangt dus één factuur voor alle Yes Telecom-diensten. Zo hoeft de klant niet in één keer alle kosten voor de contractduur te betalen. En dat is voor hem wel zo prettig”, sluit Edwin af.

Zo werkt het

Zonder Mobile Device Management

Bij verlies of diefstal van devices ligt uw gevoelige bedrijfsinformatie op straat, en moet u dit volgens de Nederlandse wetgeving direct melden.

Met Mobile Device Management

Voldoet uw onderneming aan de meldplicht datalekken én kunt u bij verlies of diefstal devices op afstand vergrendelen of wissen.

Speel video af

Bekijk hier onze animatievideo over Mobile Device Management.

Geïnteresseerd in Mobile Device Management?

Laat uw gegevens achter en we nemen direct contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Al klant?

Laat uw telefoonnummer achter en wij informeren direct uw Business Partner.