Ondernemen is topsport

Ondernemen is topsport

Bijna zes op de tien (58 procent) zzp’ers werken meer dan 40 uur per week. Enerzijds komt dat omdat hun werkweek geen vijf werkdagen kent en ze geregeld zes of zelfs zeven dagen per week aan het werk zijn. Anderzijds kent hun werkdag geen acht werkuren en komt het vaak voor dat ze meer werken. Val jij ook onder deze groep zzp’ers? Dan mag je jezelf gerust topsporter noemen.

Drukke werkweek

De ZZP Barometer deed onderzoek onder 1224 zzp’ers. Velen van hen zijn dus zowel door de week als in het weekend druk aan het werk. Ruim driekwart (75,6 procent) vindt dat zij genoeg uren aan hun onderneming besteden. Toch is het belangrijk om ook vrije tijd te hebben. Het is eenvoudig om je te ‘verliezen in het werk’, want het voelt vaak niet als werken als je doet wat je leuk vindt. Vrije tijd besteedt de ondernemer graag aan vrienden en familie (91,8 procent) en aan sporten (68,7 procent).

Ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan

Veel ondernemers zijn begonnen als zelfstandig ondernemer vanwege de vrijheid. Of dit ook gelukt is? ‘Ja’, zegt 62,2 procent. Zelfstandig ondernemen is weliswaar een manier van leven, maar toch geeft 44,7 procent aan het werk naast zich neer te kunnen leggen op z’n tijd.

Met die drukke en lange werkweken zou je kunnen denken dat de tank weleens leeg is. Toch vindt de ondernemer altijd nog wel ergens de energie om te ondernemen; ruim 70 procent van hen geeft aan altijd wel energie over te hebben om iets te ondernemen. 61 procent kán gewoon niet stilzitten.

Yes. Eindelijk.

Die mentaliteit delen we bij Yes Telecom. Wij zijn continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe diensten en het verbeteren van bestaande diensten. Allemaal met als doel jou als ondernemer te laten ondernemen. Aan sommige randzaken besteed jij liever geen tijd. Die kun je beter in je onderneming stoppen, of je gaat een extra keer sporten. Benieuwd hoe we bij Yes Telecom jou als ondernemer ontzorgen rondom telecom? Neem contact op met een van onze 350 Business Partners.