Nog een maand tot de AVG-wetgeving ‒ heb je aan alles gedacht?

Nog een maand tot de AVG-wetgeving
‒ heb je aan alles gedacht?

Over een maand is het zover: de nieuwe data- en privacywetgeving AVG wordt dan in de gehele EU van kracht. Een mooi moment om nog even kort in te gaan op de organisatorische en technische maatregelen die je onder deze wetgeving moet nemen.

Alle neuzen dezelfde kant op
Met organisatorische maatregelen worden zaken bedoeld die betrekking hebben op beleidsmatige actiepunten. Denk hierbij aan het updaten van het beveiligingsbeleid, het toezicht houden op naleving van de richtlijnen en het beperken van informatietoegang tot relevante personen. Met andere woorden: je bedrijf moet organisatorisch voldoen aan de bepalingen van de AVG. Zorg er daarom voor dat iedereen op de hoogte is van de do’s en don’ts rondom dataverwerking. Op die manier ontstaat rechtlijnigheid en bewustzijn rondom het belang van dataveiligheid. Hiermee zet je een goede stap in het minimaliseren van het risico op datalekken.

Vergeet je mobiele devices niet
Technische maatregelen omvatten alle zaken van technische aard die bedoeld zijn om data te beveiligen. Denk aan virusscanners, firewalls en versleuteling van persoonsgegevens. Vergeet daarbij zeker niet te kijken naar de beveiliging van je mobiele devices. Wij ondersteunen je daarin met onze cloudoplossing Yes Device Management. Hiermee beschik je over een totaaloplossing die je mobiele data doorlopend veilig houdt. Yes Device Management werkt volledig via de cloud. Je hoeft dus niet te investeren in hard- en software of onderhoud. Zo ben je in één keer goed voorbereid op de AVG!

Pictogram Mobile Device Management

Meer informatie?
Wil je meer weten over de voordelen van Yes Device Management voor je organisatie? Neem dan vandaag nog contact op met een van onze 400 Business Partners. Zij voorzien je graag van advies op maat. Vraag nu een demoaccount aan en probeer Yes Device Management vrijblijvend een maand lang zonder restricties! 

Zo werkt het

Zonder Mobile Device Management

Bij verlies of diefstal van devices ligt uw gevoelige bedrijfsinformatie op straat, en moet u dit volgens de Nederlandse wetgeving direct melden.

Met Mobile Device Management

Voldoet uw onderneming aan de meldplicht datalekken én kunt u bij verlies of diefstal devices op afstand vergrendelen of wissen.

Speel video af

Bekijk hier onze animatievideo over Mobile Device Management.

Geïnteresseerd in Mobile Device Management?

Laat uw gegevens achter en we nemen direct contact met u op.

Al klant?

Laat uw telefoonnummer achter en wij informeren direct uw Business Partner.