Zo haal je meer plezier en productiviteit uit je werk

Zo haal je meer plezier en productiviteit uit je werk

Je herkent het vast wel: overlopende mailboxen, telefoons die onophoudelijk rinkelen en taken die eigenlijk gisteren al gedaan hadden moeten zijn. Het is niet altijd even makkelijk om overzicht te houden en prioriteiten te stellen. En dat kan ten koste gaan van je werkplezier. Gelukkig kun je met een paar handelingen eenvoudig je werkdag verbeteren. Met deze tips behoud je plezier in je werk, doe je nieuwe energie op én blijf je productief.  

Effectief werken? Probeer de Getting Things Done-methode
Een bewezen methode om goed overzicht te kunnen houden is de Getting Things Done-methode van productiviteitsconsultant David Allen. De strekking van deze manier is het stap voor stap opslaan, bijhouden en terugvinden van taken die bij een project horen. Bij de Getting Things Done-methode worden alle stappen, eventuele escalaties en deadlines overzichtelijk opgesomd en ingepland in één actiekalender. Door bij iedere stap een gedetailleerde beschrijving van de vervolgstappen te plaatsen voer je je taken efficiënter uit. Hierdoor weet je altijd welke taak je wanneer moet uitvoeren, wie je daarvoor nodig hebt en wat de status van het project is. Op die manier hoef je bijna niets te onthouden en kun je uit de geplande taak aflezen wat je moet doen. Zo loop je nooit meer achter de feiten aan!

Voorkom afleiding
Het is niet altijd even makkelijk om geconcentreerd te werken. Zeker flexplekken kunnen voor de nodige afleiding zorgen. Nog even een koffie halen, je social media checken of snel dat opvallende entertainmentartikel lezen. Bekende zaken die behoorlijk de vaart uit je productiviteit kunnen halen. Toch kun je je eenvoudig weren tegen dit soort afleidingen. Zet bijvoorbeeld de meldingen voor sms, WhatsApp en social media uit op je telefoon of tablet. Of ga zelfs een stapje verder door afleidende websites tijdelijk helemaal te blokkeren met apps als Leechblock en StayFocusd. Ben je bezig met een tijdsintensief project? Probeer dan te werken in afgemeten tijdsblokken, bijvoorbeeld van een uur. Zo heb je een mentale stok achter de deur om productief te zijn binnen gestelde kaders.

 

Pak je rust!
Niemand is gemaakt om acht uur onafgebroken naar een beeldscherm te staren. Op gezette tijden het hoofd even leegmaken met een korte break is erg belangrijk. Neem daarom regelmatig even vijf tot tien minuten pauze. Zo kun je regelmatig de benen strekken, bijvoorbeeld door buiten een korte wandeling te maken. Frisse lucht zorgt ervoor dat je nieuwe energie krijgt en weer vol goede moed verder kunt! Ook een goede nachtrust is uiteraard belangrijk. Het zorgt ervoor dat je overdag helderder en creatiever kunt denken, waardoor je weer met veel plezier aan de slag kunt!

Wilt u weten wat Yes Telecom voor uw onderneming kan betekenen?

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op!