Veilig mobiel werken met Yes Device Management voor ambulante zorgverleners

Veilig mobiel werken met Yes Device Management voor ambulante zorgverleners

Logo Schutse Zorg Tholen

Schutse Zorg Tholen, gevestigd in het Zeeuwse Sint-Annaland, is een protestants christelijke organisatie gelegen op het eiland Tholen, met als hoofdlocatie zorgcentrum De Schutse te Sint-Annaland. De organisatie biedt concepten aan voor verpleging, zorg, wonen, huishoudelijke ondersteuning, begeleiding, dagbesteding en welzijn. Door de jaren heen heeft de organisatie haar zorg en dienstverlening in de regio flink uitgebreid. Hierdoor ontstond binnen de organisatie de behoefte aan het verbeteren van de dataveiligheid van ambulante medewerkers. Yes Device Management van Yes Telecom biedt passend antwoord op deze ontwikkelingen. 

Dataveiligheid steeds belangrijker
Jan Aarnoudse, teamleider Extramuraal werkzaam bij Schutse Zorg Tholen, vertelt meer over de keuze voor Yes Device Management. “We zijn steeds ambulanter gaan werken. Smartphones zijn tegenwoordig dan ook een belangrijk onderdeel van de dienstverlening. Dat vraagt om een nieuwe kijk op mobiel beheer en dataveiligheid. Zeker in de privacygevoelige zorgsector is sterke dataveiligheid belangrijk. Onze IT-partner Wesotronic adviseerde ons daarom om uit te breiden met Yes Device Management. Wij waren al langere tijd tevreden afnemer van Yes Mobiel Kantoor, dus de keuze was vrij eenvoudig.”

Gevoelige data altijd sterk beveiligd
Yes Device Management biedt Schutse Zorg Tholen volledige controle over het gebruik van de smartphones. “De smartphones zijn voorzien van ondersteunende applicaties zodat onze zorgverleners op locatie hun werkzaamheden kunnen rapporteren”, vertelt Jan. “Zo werken zij veel efficiënter en kunnen ze sneller inspelen op behoeften van onze cliënten. Via Yes Device Management zorgen we ervoor dat medewerkers op de toestellen alléén deze apps kunnen gebruiken. Ze kunnen dus zelf geen applicaties installeren. Privacygevoelige cliëntgegevens op de smartphone zijn zo altijd sterk beveiligd.”

 

“Yes Device Management biedt Schutse Zorg Tholen volledige controle over het beheer van de smartphones.”

 

“Bij verlies of diefstal kunnen we gegevens op afstand wissen. Gevoelige informatie komt zo niet in verkeerde handen. Medewerkers kunnen dan snel met een nieuw toestel worden uitgerust, waardoor ze productief blijven. Zo waarborgen we kwaliteit van dienstverlening naar de cliënt. Met Yes Device Management voldoen we aan de eisen die de huidige wetgeving stelt.”

schutse_tholen device management

Gebruiksvriendelijk totaalbeheer
Met Yes Device Management kan Schutse Zorg Tholen bovendien alle smartphones via een overzichtelijke beheeromgeving in één keer beheren. “Denk aan het uitrollen van software-updates en beveiligingsinstellingen. Dat doen we gewoon zelf; de oplossing is bijzonder gebruiksvriendelijk. Medewerkers hoeven hun smartphone alleen maar verbinding te laten maken met het wifi-netwerk. Alle instellingen worden vervolgens automatisch uitgerold. Op die manier wordt veel tijd en geld bespaart. Medewerkers kunnen zo direct de smartphone inzetten binnen de zorgomgeving.”

 

“Medewerkers hoeven hun smartphone alleen maar verbinding te laten maken met het wifi-netwerk. Alle instellingen worden vervolgens automatisch uitgerold.”

 

Eén aanpreekpunt voor beheer en onderhoud
De samenwerking met Wesotronic kan op veel enthousiasme rekenen vanuit Schutse Zorg Tholen. “Samen met hen hebben we de juiste configuraties bepaald”, legt Jan uit. “Denk aan het inregelen van gebruikersrechten per functiegroep. Daarnaast zorgen zij voor het monitoren en onderhoud van de oplossing, zodat we verzekerd zijn van een continu functionerende oplossing. Dit zorgt ervoor dat onze medewerkers veilig kunnen blijven werken.”

Maatwerk als antwoord op klantvraag
Ook de dienstverlening van Yes Telecom wordt door de zorginstelling gezien als zeer positief: “Yes Telecom snapt de behoeften van de klant. Eerst waren ze actief op mobiel, later is dit uitgebreid met vaste en hosted telefonie en vast-mobielintegratie. Yes Device Management is een logische vervolgstap; zodoende bieden ze een mooie totaaloplossing voor mkb-organisaties.”
“Met Yes Device Management bieden ze een laagdrempelige en complete maatwerkoplossing die aansluit bij de groeiende vraag naar mobiel beheer. De licenties kunnen per maand worden afgenomen. Die flexibiliteit is uniek in de markt en voor ons ook erg prettig”, sluit Jan af.

Zo werkt het

Zonder Mobile Device Management

Bij verlies of diefstal van devices ligt uw gevoelige bedrijfsinformatie op straat, en moet u dit volgens de Nederlandse wetgeving direct melden.

Met Mobile Device Management

Voldoet uw onderneming aan de meldplicht datalekken én kunt u bij verlies of diefstal devices op afstand vergrendelen of wissen.

Speel video af

Bekijk hier onze animatievideo over Mobile Device Management.

Geïnteresseerd in Mobile Device Management?

Laat uw gegevens achter en we nemen direct contact met u op.

Al klant?

Laat uw telefoonnummer achter en wij informeren direct uw Business Partner.