Het belang van Mobile Device Management ‒ drie praktijkvoorbeelden

Het belang van Mobile Device Management
– Drie praktijkvoorbeelden

 

Je werkt allang niet meer op een vaste werkplek. Thuis log je regelmatig in en onderweg heb je via je smartphone 24/7 toegang tot werkbestanden en bedrijfsgegevens. Om te voorkomen dat deze in verkeerde handen vallen is Mobile Device Management (MDM) ontwikkeld. Een softwaretool waarmee je als bedrijf de mobiele toestellen, data en applicaties van medewerkers beheert én beveiligt. Aan de hand van enkele praktijkvoorbeelden leggen we je het belang van MDM uit.

1.Blokkeren en wissen op afstand

Je bent klaar met werken, stapt de auto in en legt je spullen op de bijrijdersstoel. Even langs de supermarkt, want je hebt honger en kookt vanavond pasta. Hup, snel de winkel in en dan naar huis. Je komt terug bij de auto, is de ruit ingeslagen. Weg zijn je mobiele devices! Je baalt enorm. Het waren amper vijf minuten! Die schade is verzekeringswerk, maar de data op je toestel niet. En je bent net druk bezig met een grote, belangrijke deal. Gelukkig heeft de IT-manager een MDM-oplossing in gebruik. Eenmaal ingelogd zorgt hij er snel voor dat het toestel wordt geblokkeerd en de data erop worden gewist. De hardware is vervangbaar, verlies van gevoelige data niet.

 

2.Veilig gebruik privésmartphones

Medewerkers zijn kieskeurig als het aankomt op het type toestel dat zij gebruiken. Smartphones en laptops van de zaak zijn bijna nooit goed of snel genoeg. Of het lukt maar niet om er productief mee om te gaan. Met hun eigen apparaten is dit wel anders, dus installeren ze die bedrijfsapplicaties gewoon op hun eigen toestel. Dat werkt veel beter, toch? Maar hoe houdt de IT-manager nu controle over het privétoestel waar de zakelijke app op staat? De MDM-oplossing biedt uitkomst. De app kan gebruikt worden op het toestel zodra aan bepaalde veiligheidseisen is voldaan. Zo is een pinbeveiliging verplicht en mag het toestel geen oudere, onveilige Android-versie hebben. Met MDM kunnen zowel privé- als zakelijke devices worden beheerd.

 

3.In één keer alle devices updaten

Er is een nieuwe update voor de bedrijfs-app. Hij is nu veiliger en er zijn enkele functies toegevoegd. Normaal gesproken is het een tijdrovende klus om bijvoorbeeld honderd toestellen handmatig te updaten. De IT-manager ziet de rij voor zijn kantoor al staan. Gelukkig heeft hij nu een MDM-oplossing, waarmee alle toestellen in verbinding staan. Door een druk op de knop worden alle apps in één keer geüpdatet, simpelweg via het internet. Dat scheelt een hoop tijd die hij wel beter kan besteden. Voorkom dat updates niet worden geïnstalleerd en push de updates als het ware. Zo blijft de veiligheid gewaarborgd en profiteert iedereen van de nieuwste functies.

 

Yes. Eindelijk. Mobile Device Management.

Bovenstaande voorbeelden schetsen enkele situaties waarin MDM onmisbaar is. Met Yes Device Management bieden we ook jouw organisatie de mogelijkheid hiervan te profiteren. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met één van onze 400 Business Partners. Zij helpen je graag.

 

Zo werkt Mobile Device Management

Zonder Mobile Device Management

Bij verlies of diefstal van devices ligt uw gevoelige bedrijfsinformatie op straat, en moet u dit volgens de Nederlandse wetgeving direct melden.

Met Mobile Device Management

Voldoet uw onderneming aan de meldplicht datalekken én kunt u bij verlies of diefstal devices op afstand vergrendelen of wissen.

Speel video af

Bekijk hier onze animatievideo over Mobile Device Management.

Geïnteresseerd in Mobile Device Management?

Laat uw gegevens achter en we nemen direct contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct aanvragen

Al klant van Yes? Vraag direct Mobile Device Management aan.