Een beheeroplossing voor mobiele devices is onmisbaar, maar waarom?

Een beheeroplossing voor mobiele devices is onmisbaar, maar waarom?

Steeds meer bedrijven motiveren het, mobiel werken. Mobiele medewerkers zijn flexibeler, productiever én gemotiveerder. Er wordt daarom steeds vaker in mobiliteit van medewerkers gedacht, de zogeheten ‘mobile first’-aanpak. Vaste werkplekken verdwijnen en medewerkers worden uitgerust met een mobiele telefoon en laptop van de zaak. Het mobiliseren van medewerkers gaat echter vaak niet zonder slag of stoot. Een Mobile Device Management– (MDM) oplossing kan dit proces versoepelen. Wij leggen uit wat MDM precies inhoudt en waarom het onmisbaar is in elke organisatie.

MDM-oplossing maakt beheer eenvoudig
MDM is steeds belangrijker geworden door de opmars van smartphones. Nog steeds groeit het aantal smartphonemerken en -modellen, waardoor voorkeuren van gebruikers steeds diverser worden. In het bedrijfsleven zorgt dit voor problemen. Er worden diverse varianten van de verschillende besturingssystemen gebruikt, waardoor het beheren van de apparaten een hele opgave kan worden. Een Mobile Device Management-oplossing zorgt ervoor dat alle mobiele toestellen te beheren zijn via een overzichtelijke online beheeromgeving.

Houd malware buiten
De IT-manager kan op afstand de toestellen inregelen, applicaties pushen en eventueel blokkeren of wissen indien nodig. Dat is extra handig aangezien medewerkers niet altijd goed voor hun mobiele toestel zorgen. Beveiligingsupdates van de software of applicaties worden uitgesteld, wat de kans op malware vergroot. Door een MDM-oplossing kan de IT-manager deze taken overnemen en op afstand software en applicaties updaten.

Voorkom boetes
Het updaten of wissen van devices kan van belang zijn. Zeker met de verandering in de wet ten aanzien van datalekken is het noodzakelijk om het lekken van bedrijfs- en privacygevoelige informatie te voorkomen. De nieuwe wet verplicht organisaties om datalekken te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Wanneer bedrijven geen melding maken van beveiligingsproblemen kan daar een hoge boete op staan. Deze kunnen oplopen tot ruim 800.000 euro of tien procent van de jaaromzet.

Yes. Eindelijk. Veilige zakelijke apparaten die eenvoudig te beheren zijn.
Als ondernemer zit je natuurlijk helemaal niet te wachten op het verlies van gegevens of andere problemen. Om verzekerd te zijn van een veilig gebruik van mobiele devices is MDM zeker aan te raden. Wij bieden daarom ook Yes Device Management aan. Wilt u meer informatie over de voordelen van deze dienst? Neem dan contact op met een van onze 400 Business Partners. Zij vertellen u graag meer over de voordelen van Mobile Device Management.

Zo werkt Mobile Device Management

Zonder Mobile Device Management

Bij verlies of diefstal van devices ligt uw gevoelige bedrijfsinformatie op straat, en moet u dit volgens de Nederlandse wetgeving direct melden.

Met Mobile Device Management

Voldoet uw onderneming aan de meldplicht datalekken én kunt u bij verlies of diefstal devices op afstand vergrendelen of wissen.

Speel video af

Bekijk hier onze animatievideo over Mobile Device Management.

Geïnteresseerd in Mobile Device Management?

Laat uw gegevens achter en we nemen direct contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct aanvragen

Al klant van Yes? Vraag direct Mobile Device Management aan.