Dag van de Dataprivacy

Dag van de Dataprivacy

We besteden steeds meer tijd online. We delen proactief en vrijwel eindeloos persoonlijke informatie met elkaar en met bedrijven. Die gigantische hoeveelheid data komt terecht op servers over de hele wereld. Maar wat daar vervolgens mee gebeurt is vaak niet bekend. Op de Dag van de Dataprivacy staan we stil bij hoe we omgaan met onze privacy en hoe we ervoor zorgen dat onze online veiligheid niet in gevaar komt.

Nooit eerder was dataprivacy zo belangrijk. Met de toename aan data groeit ook het risico op datalekken. Datalekken kunnen desastreuze gevolgen hebben voor zowel organisaties als personen. Mede daarom geldt vanaf 25 mei 2018 in de gehele EU een nieuwe privacywetgeving: de GDPR. Met deze wet worden de privacyrechten van personen versterkt en uitgebreid.

Zelf kun je overigens ook een aantal maatregelen nemen om je online veiligheid te verbeteren. Zorg dat je medewerkers voorzichtig zijn met wélke data ze delen. Zeker als er met privacygevoelige informatie wordt gewerkt is het belangrijk om hier richtlijnen voor af te spreken. Het tweede is een sterke beveiliging van de data. Mobile Device Management-oplossingen, VPN en encryptie zijn effectieve methoden. Meer weten over dataveiligheid? Onze 400 Business Partners staan voor je klaar met persoonlijk advies op maat.

Zo werkt het

Zonder Mobile Device Management

Bij verlies of diefstal van devices ligt uw gevoelige bedrijfsinformatie op straat, en moet u dit volgens de Nederlandse wetgeving direct melden.

Met Mobile Device Management

Voldoet uw onderneming aan de meldplicht datalekken én kunt u bij verlies of diefstal devices op afstand vergrendelen of wissen.

Speel video af

Bekijk hier onze animatievideo over Mobile Device Management.

Geïnteresseerd in Mobile Device Management?

Laat uw gegevens achter en we nemen direct contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Al klant?

Laat uw telefoonnummer achter en wij informeren direct uw Business Partner.