Als ondernemer sta je er niet alleen voor

Hoe komt het toch dat zelfstandig ondernemers altijd aan het werk zijn? Hebben zij meer plezier in hun werk? Gunnen zij zichzelf nooit rust of kunnen zij maar lastig ‘nee’ zeggen tegen opdrachten omdat ze weten dat dit directe invloed heeft op hun inkomsten? Zeker als zzp’er heb je nogal eens het idee er alleen voor te staan. Maar dat hoeft niet.

Thuiswerken klinkt leuker dan het is

Als ondernemer bepaal jij grotendeels de manier waarop je werkt en wat je doet. Dat is een groot voordeel. Denk bijvoorbeeld aan de locatie waar je wilt werken. Veel ondernemers werken dan ook veelal vanuit huis. Op zich heerlijk, van alle gemakken voorzien, maar ook vaak een bron van afleiding. Vooral ondernemers met kinderen zullen dat erkennen. Ook het sociale aspect van werken is een stuk minder als je thuis werkt; de interactie met collega-ondernemers, klanten en partners is naast nuttig ook leuk. En dat is minstens zo belangrijk.

 

“Als ondernemer heb je nogal eens het idee er alleen voor te staan. Maar dat hoeft niet.”

Maak gebruik van flexibele werkplekken

Een kantoor huren kan dan al snel een grote stap zijn. Dit brengt hoge kosten met zich mee. Gelukkig zijn er steeds meer locaties waar mensen flexibel kunnen werken. Denk bijvoorbeeld aan seats2meet, waarbij kennisdeling de ‘prijs’ is van het komen werken. Ideaal om eventueel hulp in te schakelen van vakspecialisten, als zij hier werken. Ook andere locaties lenen zich al snel om te kunnen werken. Je hebt weinig meer nodig dan je smartphone, laptop, een mobiele dataverbinding en een goede bak koffie. Toch?

 

Ook zie je steeds vaker dat grote kantoorpanden opgedeeld worden in kleinere werkruimtes, waarbij een aparte werkplek gehuurd kan worden. Hierdoor profiteer je van de gemakken die een kantoorpand heeft, zijn de huurkosten een stuk aantrekkelijker en heb je vaak meerdere ondernemers om je heen om eens mee te sparren.

 

Yes. Eindelijk. Er niet alleen voor staan. Jouw telecom partner.

Als zelfstandige ben je met veel (rand)zaken bezig, los van je eigen expertise. Je moet verstand hebben van administratie, financiën én IT en telecom. Wij begrijpen dat je als ondernemer niet van alle markten thuis kunt zijn. Bij Yes Telecom zijn wij gespecialiseerd in communicatieoplossingen die voor jou werken. Zo kun jij je richten op zaken waar jíj goed in bent. Op het gebied van bereikbaarheid sta jij er sowieso niet alleen voor; wij staan naast je!

 

“Richt je vooral op zaken waar jíj goed in bent.”