Yes Device Management maakt mobiel beheer bereikbaar


Yes Device Management
maakt mobiel beheer bereikbaar

Het aantal mobiele devices per organisatie groeit nog altijd, terwijl de wet- en regelgeving rondom datalekken steeds strenger wordt. De zakelijke vraag naar veilig beheer en beveiliging neemt dan ook toe. Yes Telecom biedt met Yes Device Management een complete beheeroplossing voor het mkb. Hiervoor ging Yes Telecom de samenwerking aan met MobileIron. Device Management-specialisten Marco Lopes en Satish Baidjnath van Yes Telecom vertellen hierover.

Vergroten van bewustwording
“Bij veel bedrijven ontbreekt het nog aan de juiste kennis waar het gaat om Mobile Device Management”, merkt Satish: “Gelukkig zien we wel dat het belang en de interesse groeit, zeker in datagevoelige omgevingen zoals de zorg, advocatuur en transport. Wij hebben ons dan ook als doel gesteld om die bewustwording te vergroten. Dat doen we in samenwerking met onze Business Partners, die we trainen en certificeren met betrekking tot de oplossingen van MobileIron. Zo kunnen zij de klant perfect begeleiden met de overstap naar MDM. Met Yes Device Management voegen Business Partners bovendien een onderscheidende en waardevolle oplossing aan hun dienstverlening toe.”

Één team voor alle vraagstukken
Yes Telecom beschikt over een dedicated team om Business Partners te ondersteunen bij de groeiende vraag naar beheer en beveiliging van mobiele devices. “Doordat er vanuit organisaties steeds meer focus is op mobiel beheer is het team binnen een jaar tijd gegroeid van één naar vier personen,” vertelt Marco. “Naast Satish en mijzelf bestaat het team uit Jelle voor technische ondersteuning en Steven voor administratie en technische ondersteuning. Met dit team kunnen we Business Partners ondersteunen van advies tot installatie, en van configuratie naar nazorg. Hierdoor is de Business Partner verzekerd van expertise bij iedere vraag vanuit de klant. De klant profiteert hierdoor van snelle en volledige dienstverlening.”

Satish en Marco Yes Device Management

Eenvoudig beheer
Yes Device Management is speciaal ontwikkeld voor het mkb. Hierbij was gebruiksgemak het uitgangspunt. Marco vertelt hierover: “Wij vinden dat de klant zo min mogelijk tijd kwijt moet zijn aan het beheer van de mobiele devices. Via de Yes Device Management-portal kan de klant heel eenvoudig zelf alle devices op afstand beheren. Na het installeren en configureren van de mobiele applicatie worden de juiste software- en beveiligingsinstellingen automatisch uitgerold naar alle gekoppelde devices. Dat zorgt voor een flinke tijdsbesparing.”

Toonaangevende beveiliging
Yes Device Management combineert eenvoudig beheer met toonaangevende beveiligingsfunctionaliteiten in een toegankelijke totaaloplossing. “Via Yes Device Management kunnen updates eenvoudig worden uitgerold naar alle toestellen”, gaat Satish verder. “Hierdoor is de gebruiker altijd voorzien van de meest recente software- en beveiligingsupdates. Bovendien is het mogelijk om twee gescheiden werkomgevingen te creëren. Zo ontstaat er een zakelijke en een privéomgeving. De bedrijfsdata blijven hierdoor afgeschermd van de privéapplicaties. Dat is een extra interessante oplossing voor organisaties die privédevices inzetten voor zakelijke doeleinden.”

Verregaande samenwerking
De samenwerking met MobileIron levert talloze voordelen op voor de klant. “MobileIron heeft een EMEA-hoofdkantoor in Hilversum, waardoor we snel met hen kunnen schakelen. Hierdoor kunnen we eventuele vraagstukken van de klant snel oplossen. De eindklant profiteert van zeer snelle support en haalt hierdoor maximaal rendement uit zijn mobiele omgeving”, sluit Marco af.

Zo werkt het

Zonder Mobile Device Management

Bij verlies of diefstal van devices ligt uw gevoelige bedrijfsinformatie op straat, en moet u dit volgens de Nederlandse wetgeving direct melden.

Met Mobile Device Management

Voldoet uw onderneming aan de meldplicht datalekken én kunt u bij verlies of diefstal devices op afstand vergrendelen of wissen.

Speel video af

Bekijk hier onze animatievideo over Mobile Device Management.

Geïnteresseerd in Mobile Device Management?

Laat uw gegevens achter en we nemen direct contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Al klant?

Laat uw telefoonnummer achter en wij informeren direct uw Business Partner.